Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Al 140.000 dollar voor ‘held’ van Parkland

Voor Anthony Borgen, de vijftienjarige jongen die tijdens de schietpartij in Florida vijf kogels opving om zijn klasgenoten te redden, is al 140.000 (bijna 113.000 euro) dollar opgehaald.

Anthony gebruikte zijn eigen lichaam als schild om ervoor te zorgen dat zijn klasgenoten niet gewond zouden raken. Zijn klasgenoot en beste vriend Carlos vertelt aan Good Morning America: „Niemand wist wat we moesten doen. Daarom nam hij het initiatief, alleen maar om zijn klasgenoten te redden.”  Met succes, want Anthony was de enige van zijn klas die gewond raakte.

Held

Kort na het incident belde hij zijn vader, aan wie hij vertelde dat iemand hem in zijn rug en been had geschoten. „Hij is mijn held. Ik vraag alleen maar van anderen dat ze voor hem bidden", aldus Anthony’s vader Royer Borges.

Eer

De gewonde tiener kreeg in het ziekenhuis bezoek van de lokale sheriff, die zijn hand vasthield. De politieman vond het een ‘eer’ om Borges te ontmoeten, schreef het korps op Twitter. Ook andere mensen waren onder de indruk: in drie dagen tijd maakten 5384 mensen geld over om zijn behandeling te bekostigen.

https://twitter.com/browardsheriff/status/965354476608606209

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.