Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 4 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Trump eet veel McDonalds uit angst voor vergiftiging

Update

In onderstaand artikel wordt verteld dat journalist Michael Wolff toegang zou hebben gehad tot het Witte Huis en een grote hoeveel interviews zou hebben afgenomen met Donald Trump om zijn boek te schrijven. Een dag later zegt Trump dat hij de journalist nooit gesproken heeft en niets weet van een boek.

Volgens hem staat het boek vol met leugens, onjuiste voorstellingen en bronnen die niet bestaan. De advocaten van Trump willen voorkomen dat het boek, dat al veel stof doet opwaaien, wordt verspreid. Het boek zou officieel 9 januari verschijnen, maar zal ,,vanwege ongekende vraag” vrijdagochtend al verkrijgbaar zijn, meldde de uitgever.

Origineel bericht:

Dat president Donald Trump een enorme voorliefde heeft voor het voedsel van McDonalds hebben we meerdere malen op foto’s kunnen bewonderen.

https://twitter.com/seph_lawless/status/948719446306193408

Maar alhoewel je zou denken dat de Amerikaan de beroemde fastfoodketen wil supporten, eet hij daar volgens journalist Michael Wolff met een hele andere reden.

In anderhalf jaar tijd interviewde Wolff de president meer dan tweehonderd keer. Hij kreeg toegang tot het Witte Huis en Trump gaf hem delen van zijn administratie zodat de journalist een boek over hem kon schrijven. Het boek Fire and Fury: Inside the Trump White House is nu af en staat gepland om 9 januari gepubliceerd te worden.

Angst

Eén van de meest opvallende dingen in het boek deelt de schrijver nu al in een artikel in New York Magazine. Trump zou McDonalds eren om geweldige producten en algemene hygiëne, maar hij zou er vooral eten omdat hij bang is vergiftigd te worden. „Een van de redenen waarom hij graag bij McDonalds eet is dat niemand weet dat hij komt en het eten van tevoren is klaargemaakt.”

Trumps angst om vergiftigd te worden of besmet te raken met een gevaarlijke bacterie heeft er ook voor gezorgd dat de regels in het Witte Huis zijn aangepast. Zo mag het personeel zijn persoonlijke eigendommen niet aanraken, zeker zijn tandenborstel niet. Het is voor de schrijver niet duidelijk of hij bang is voor een specifiek persoon of een specifieke groep. De angst om vergiftigd te worden zou de president al lange tijd met zich meedragen.

Persoonlijke details

Dat de journalist zoveel persoonlijke details heeft weten los te peuteren bij Trump is bijzonder. Hij is namelijk wel vaker ontevreden met mensen die dichtbij hem staan en ontslaat ze dan zonder pardon. Met Wolff was dit niet het geval en zijn boek verschijnt binnenkort dan ook op de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.