Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 3 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Topmannen VICE geschorst wegens seksueel gedrag

De COO van de Amerikaanse Vice, Sarah Broderick, heeft twee topmannen geschorst vanwege grensoverschrijdend seksueel gedrag. Dat meldt The Hollywood Reporter. Het gaat om een van de directeuren Andrew Creighton en om hoofd digitaal Mike Germano.

Non-actief

Broderick stuurde een interne memo naar haar team waarin ze meedeelde dat het nieuwe jaar reden was voor verandering, zo ook bij VICE. Ze liet weten beide mannen op non-actief te hebben gezet zolang de beschuldigingen naar hen worden onderzocht. De woordvoerder van VICE is niet ingegaan op de memo.

Het rommelt al bij VICE sinds de New York Times verhalen publiceerde over hoe het eraan toe ging op de werkvloer, zo stelt Villamedia. Het bleek dat veel vrouwen zich onveilig zouden voelen. In november werden al drie werknemers ontslagen.

Zaken herzien

In het artikel van de Times werd geschreven dat VICE een schikking van $135.000 had getroffen met een voormalig werknemer. Zij stelde dat ze ontslagen was nadat ze een relatie met Creighton zou hebben afgewezen. Creighton ontkende hun intieme contact niet, maar zij geen invloed gehad te hebben op haar ontslag. Op het moment dat dat gebeurde zei COO Broderick dat de claim ongegrond bleek te zijn, maar ze heeft bekend gemaakt ook deze zaak opnieuw te bekijken.

Een andere voormalig medewerker vertelde de Times dat Germano had gezegd dat hij haar de baan wilde geven, zodat hij seks met haar kon hebben. Een andere werkneemster zei dat Germano haar meerdere malen had geprobeerd aan te raken tijdens een avondje uit. Ook hij ontkende en deze zaak wordt ook opnieuw opgepakt.

Meer diversiteit

Broderick eindigt haar memo met de boodschap dat ze meer vouwen en diversiteit in de organisatie nodig hebben en dat er duidelijk zichtbare veranderingen zullen worden aangebracht in het leiderschap van het bedrijf, zo stelt The Hollywood Reporter die een kopie van de memo hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.