Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 2 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Toekomst tijdschrift Playboy onzeker

Het Playboy tijdschrift verdwijnt. Althans, hierop zinspeelt het bedrijf na het overlijden van oprichter Hugh Hefner. Het bedrijf van de in september overleden Hefner moet beter gaan presteren.

Blote dames

De oplagen van het tijdschrift zijn in de afgelopen veertig jaar flink gedaald. De aantallen liepen terug van 5,6 miljoen naar vijfhonderdduizend. Het tijdelijk stoppen met het plaatsen van foto’s blote dames, en het terugschroeven van het aantal uitgaven van tien naar zes per jaar mochten niet baten. Het bedrijf moet voor het uitgeven van de Playboy jaarlijks $7 miljoen toeleggen.

Ben Kohn, topman bij Playboy Enterprises tegenover de Wall Street Journal: „Dit jaar zullen we onszelf omvormen van een mediabedrijf naar een merkenmanager.” Kohn is er niet van overtuigd dat het papieren tijdschrift in de toekomst de beste manier zal zijn voor het communiceren met de klant.

Hugh Hefner

Zelfs als het tijdschrift binnenkort verdwijnt hoeven ze zich bij Playboy voorlopig nog geen zorgen te maken over het voortbestaan van het imperium. Er komt nog genoeg geld binnen door de licentie op de naam Playboy en het bekende Playboy-konijn.

Hugh Hefner heeft er bij de verkoop van zijn aandelen voor gezorgd dat het tijdschrift in ieder geval tot aan zijn dood zou bestaan. De ultieme playboy overleed op 91-jarige leeftijd in zijn Playboy Mansion.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.