Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 18 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Slimmerik rookt wascapsule en vindt het vies

Een nieuw dieptepunt in de Tide Pot Challenge. Bij deze challange stoppen veelal tieners een kleurige wastablet in hun mond en eten ze deze op terwijl ze zichzelf filmen. Voor wie het eten van vaatswastabletten en waspods niet rock ‘n roll genoeg vindt, is er goed nieuws. Op Instagram is namelijk een filmpje opgedoken van een man die een kleurige Tide Pot probeert te roken met een vaporiser. Het is afkomstig van het account Vape Tricks. 

En wat blijkt? Hij vindt het niet echt lekker. Het originele filmpje is verwijderd maar op de bewaarde screenshots is deze bizarre actie nog wel te zien.

Gevaarlijk

Dat wastabletten geen onschuldige snoepjes zijn, is algemeen bekend. Toch duiken er sinds begin dit jaar filmpjes op waarin tieners de kleurige capsules innemen. De filmpjes worden op internet gezet en ze dagen hierin anderen uit om de challenge ook te gaan doen.

Hoewel het niet bekend is hoeveel waaghalzen hier aan meedoen, waarschuwen artsen in de Verenigde Staten en Canada wel over de gevaren van het innemen van zeepcapsules. Zij zijn hierop overgegaan nadat er in de eerste weken van 2018 meerdere tieners zijn opgenomen in het ziekenhuis met vergiftigingsverschijnselen.

Het is niet bekend hoe het met de zeepcapsuleroker is afgelopen, zijn Instagram account is gewist en het filmpje staat niet meer online.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.