Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 22 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

School verwijdert muur tussen meisjeswc’s en gang

Ouders van de kinderen die op het St Mary’s College in het Britse Wallasey zitten, zijn woedend. De school heeft namelijk besloten om de muur tussen de meisjestoiletten en de gang te verwijderen. Ze zijn hierdoor vanuit één klaslokaal zelfs rechtstreeks te observeren.

Roken en spijbelen

Het idee van de school hierachter is, dat het roken en spijbelen van leerlingen tegen moet gaan. De ouders kunnen deze extra controle echter absoluut niet waarderen en een aantal van hen houdt hun kinderen zelfs thuis.

Tara Hodgson-Jones laat haar dochter niet meer naar school gaan. „Mijn zus en haar buren doen hetzelfde met hun dochters. Volgende week willen ze hetzelfde doen met de toiletten bij de jongens. Als dat gebeurt, hou ik mijn zoon ook thuis”, zo vertelt ze tegenover The Independent. „Het maakt kinderen bang en geeft ze een onveilig gevoel.”

Volgens haar is dit niet de juiste manier van handelen. „Als je spijbelen, pesten en roken wil aanpakken, zijn er andere manieren. Mijn dochter werd enkele jaren geleden getreiterd en dat gebeurde in de klas, in de kantine en op de speelplaats. Denken dat het niet meer zal gebeuren door een open toilet te maken, is dom. Tegen roken kan je trouwens een rookalarm installeren en om spijbelen tegen te gaan zet je bijvoorbeeld matte glazen wanden voor de klas. Dan kan je het zien als er iemand voorbij wandelt.”

Geen reactie

Het St Mary’s College heeft vooralsnog niet gereageerd op de ontstane commotie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.