Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 19 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Ouders van ‘balkonjongetje’ krijgen tien jaar cel

De ouders die eind 2016 hun zoontje vijftien uur op een ijskoud balkon lieten doorbrengen als straf, zijn door de rechtbank zwaar veroordeeld. De rechtbank uit Brussel heeft zowel de stiefvader als moeder een celstraf van tien jaar gegeven.

In pyjama

Een zesjarig jongetje werd in december 2016 in slechts zijn pyjama op het balkon gezet van hun appartement in Sint-Joost-Ten-Node. Hij raakte bewusteloos en onderkoeld, waarna hij uiteindelijk met spoed werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar belandde hij op de intensive care.

Het jongetje was op het balkon gezet, omdat hij vroeg in de ochtend een pannenkoek wilde eten. Toen de politie verder onderzoek deed, bleek dit niet de enige extreme manier van opvoeden van zijn ouders.

IJsdouche

Zowel hij als zijn tweelingzus waren ondervoed en mishandeld. Bovendien waren straffen als een ijsdouche, verbanning naar het balkon of geen eten krijgen een gewoonte. Hierop werden de moeder en stiefvader vervolgd wegens foltering, onmenselijke behandeling en onthouding van voedsel van hun kind.

De straffen waren aanvankelijk zes jaar voor de moeder en vijf voor de stiefvader (waarvan de helft met uitstel), maar in hoger beroep kregen beiden (bijna) een verdubbeling daarvan aan de broek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.