Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Man overlijdt nadat hij MRI-scanner in wordt gezogen

Een man in India is in de nacht van zaterdag op zondag op bizarre wijze aan zijn einde gekomen. De 32-jarige Rajesh Maru werd in Mumbai een MRI-scan ingezogen toen hij op een ziek familielid de kamer in begeleidde.

Zuurstofcilinder

De politie van van Mumbai liet in een verklaring weten dat de man met een zuurstofcilinder de ruimte binnen was gelopen waar het scanapparaat in stond. Een medewerker zou hebben gezegd dat het veilig was. De medewerker en een arts zijn aangehouden door de politie op verdenking van dood door nalatigheid.

Rajesh Maru. Foto: Facebook.

Een MRI-scan heeft een hele sterke magneet en metalen objecten mogen dan ook niet in de buurt van het apparaat komen. Volgens een eerste rapport zou de man overleden zijn aan het inademen van vloeibare zuurstof, die uit de cilinder lekte. De cilinder zou zijn beschadigd nadat het de machine in werd gezogen.

De exacte doodsoorzaak moet nog worden bepaald. Het ziekenhuis heeft verder camerabeelden van het incident aan de politie overhandigd.

Magnetische kracht van MRI

De magnetische kracht van een MRI is zo sterk dat elk object in de kamer met grote kracht de tunnel in kan vliegen. Kleinere voorwerpen kunnen door de grote magneet zelfs uit zakken van ziekenhuispersoneel worden getrokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.