D. van Aken
D. van Aken Nieuws 16 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Gebouw ingestort na explosie Antwerpen

Update 09.05 uur:

Hulpdiensten in Antwerpen hebben inmiddels twee doden onder het puin van een ingestort gebouw gehaald, meldde de lokale politie dinsdag.

————

In Antwerpen is na een explosie maandagavond een gebouw ingestort. Het incident vond plaats aan de Paardenmarkt in de Belgische stad.

Onder het puin

Volgens de laatste berichtgeving zijn ten minste veertien mensen gewond geraakt, van wie vijf ernstig en één in kritieke toestand. Dat meldt de Antwerpse politie.

De hulpdiensten waren dinsdagochtend nog op zoek naar twee mensen die mogelijk nog onder het puin liggen, aldus Belgische media. De Antwerpse politie noemde het ,,aannemelijk” dat zij nog in de ravage liggen.

Oorzaak

Maandagavond werden al zeven personen onder het puin vandaan gehaald. De politie heeft laten weten dat zeker drie huizen zijn ingestort, twee aanpalende panden zijn onbewoonbaar verklaard en van één pand moet de stabiliteit worden onderzocht.

De brandweer kreeg volgens de Gazet van Antwerpen omstreeks 21.30 uur een melding van de explosie aan de Paardenmarkt, waarvan de oorzaak nog onbekend is. De politie meldt dat er geen sprake zou zijn van een terreuraanslag. De brandweer sprak op Twitter over een ,,explosie van woningen”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.