Johan van Boven
Johan van Boven Nieuws 4 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Fles wodka van 1,5 miljoen euro uit café gestolen

De eigenaren van Café 33 in Kopenhagen zijn in zak en as. Dieven hebben in hun zaak beslag weten te leggen op een fles wodka die maar liefst 1,5 miljoen euro waard is.

Café 33 staat wereldwijd bekend om de enorme collectie wodka. Ze schenken er de meest uiteenlopende merken en soorten, zo ook de allerduurste wodka ter wereld: Russo Baltique.

House of Cards

Er werd in het café dan ook graag gepronkt met de drie kilo wegende fles met ingelegd zilver en goud, volgens Deense media. Er zit ook een stuk leer in verwerkt, afkomstig van een sportwagen die ooit mee heeft gereden in de rally van Monte Carlo.

Russo Baltique, de duurste wodka ter wereld. Foto: AFP

De fles is zo bijzonder dat de maker van de Netflix-serie House of Cards er de show mee wilde stelen in een van de afleveringen, waarin de Russische president een duur cadeau krijgt aangeboden door zijn Amerikaanse collega.

Aantal bezoekers

Het Deense café heeft de peperdure wodka geleend van een Lets-Russisch bedrijf en hoopt dat de fles snel wordt teruggevonden. De bijzondere verpakking van de drank had namelijk grote invloed op het aantal bezoekers.

De dader is vastgelegd op beveiligingsbeelden, maar is nog niet gepakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.