Johan van Boven
Johan van Boven Nieuws 18 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Drone redt jonge zwemmers van verdrinkingsdood

De Australische kustwacht heeft dankzij de inzet van een drone het leven kunnen redden van twee jonge zwemmers die in de problemen waren geraakt. Een maand geleden werd de Mini Ripper Life Saver geïntroduceerd en deze heeft nu al zijn waarde bewezen.

De jongens van 16 en 17 jaar kwamen voor de kust van Lennox Head, vlak bij het bekende Byron Bay, door de sterkte stroming niet meer aan land. Op datzelfde moment kreeg een aantal strandwachten les in het gebruiken van de drone. Ze konden hun oefenstof direct in de praktijk brengen en stuurden de drone richting de twee drenkelingen, die een kilometer verderop in het water lagen.

Drijven

Het duurde een minuut voordat de drone op de plaats van bestemming was gearriveerd. Toen de Mini Ripper Life Saver boven het tweetal hing, dropte het een reddingsboei in zee. Op het moment dat het gele pakket het water raakte, vulde het zichzelf met lucht waardoor de jongens konden blijven drijven.

De zwemmers konden dankzij het drijvende voorwerp richting het strand trappelen, waar ze werden opgevangen door de kustwacht van New South Wales (NSW). Ze vertoonden uitputtingsverschijnselen, maar verder waren de jongemannen ongedeerd.

New South Wales investeerde afgelopen december een kleine drie ton in de drone. „Het is ongelooflijk dat het nu al heeft geresulteerd in het redden van twee mensenlevens", aldus John Barilaro, vice-premier van NSW.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.