Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 28 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Drie keer levenslang voor moeder na verhongeren kind

In Amerika is een vrouw veroordeeld tot drie keer levenslang, nadat zij haar drie adoptiekinderen liet verhongeren. Haar 16-jarige dochter Natalie overleed aan de gevolgen hiervan.

De Amerikaanse Nicole Finn en haar man Joseph Finn hadden in totaal vijf kinderen. Vier daarvan waren geadopteerd. Het echtpaar was alles behalve liefdevol tegenover hun adoptiekinderen. Amerikaanse media schrijven dat de kinderen in plaats daarvan in een hel terecht kwamen.

Kinderbescherming

Het begon de omgeving van het stel op te vallen dat er iets aan hand was toen de kinderen bij de buurvrouw langskwam om te bedelen voor eten. Het zoontje van deze buurvrouw zat in de klas bij een van de adoptiekinderen, en had aan zijn moeder laten weten dat de kinderen op school aan klasgenoten om geld vroegen om eten te kopen.

Deze buurvrouw belde vervolgens met de kinderbescherming. Nicole had zich hier echter voorbereid en haar kinderen opdracht gegeven zich te douchen en op te frissen. De situatie verslechterde na dit bezoek. De ramen werden dichtgetimmerd en de kinderen werden opgesloten in hun slaapkamer.

Hartaanval

De zestienjarige Natalie overleed in 2016 aan de gevolgen van een hartaanval, ontstaan door extreme ondervoeding. Natalie woog op dat moment nog geen 37 kilo.

Een kwartier nadat Natalie een hartaanval had gekregen werd gebeld om hulp. De politie trof bij aankomst de kinderen aan in een kamer die stonk naar menselijke en dierlijke uitwerpselen en waar al het beddengoed was doorweekt van de urine.

Tevens werd er een briefje aangetroffen tussen het raam en het kozijn, met daarop de tekst: ‘we kunnen het raam niet openen, mama heeft het dichtgespijkerd! Vertel haar niet dat je dit briefje hebt gevonden!’

Hoger beroep

Nicole redde als dierenliefhebber veel dieren, en de dieren in huis werden aangetroffen alsof ze altijd liefdevol zijn verzorgd.

De adoptiekinderen zijn uit huis geplaatst. En Nicole en haar ex-man zijn gearresteerd. Vrijdag kreeg Nicole haar straf te horen. Ze gaf meteen aan in hoger beroep te gaan. Volgens haar is de opgelegde straf veel te hoog en is ze slechts een alleenstaande moeder die overweldigd werd door de zorg voor vier adoptiekinderen met gedragsproblemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.