Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 20 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Beruchte handelaar van dierensmokkel opgepakt

Na een klopjacht van zo’n tien jaar, heeft de Thaise politie de leider van de smokkel in neushoornhoorns, ivoor en andere gemalen botten dan eindelijk opgepakt. Boonchai Bach, zoals de koning van de dierensmokkel heet, is een 40-jarige Thai van Vietnamese afkomst.

800.000 euro

De Thaise politie pakte hem op toen hij veertien hoorns van Afrikaanse neushoorns bij zich had. Bij elkaar zijn die meer dan 800.000 euro waard.

Boonchai Bach wordt gezien als een van de grootste smokkelaars ter wereld. Hij ontkent echter betrokkenheid bij de smokkel. Als hij wordt veroordeeld kan hij maximaal vier jaar gevangenisstraf krijgen en een boete van ongeveer 1 miljoen euro.

Historisch

De anti-smokkelorganisatie Freeland Foundation is blij met de arrestatie. ,,Een historisch moment”, aldus een medewerker tegen The Guardian.

Neushoornhoorns en vermalen botten van andere zeldzame dieren zijn gewild in Azië. Aziaten geloven dat gemalen hoorns een grote medicinale kracht hebben.

Na drugshandel geldt het smokkelen van wilde dieren en delen daarvan als de meest winstgevende criminele activiteiten. Afgelopen jaar zou er voor zo’n 15 miljard euro wereldwijd zijn verhandeld. Door de handel worden diverse diersoorten, zoals de Afrikaanse zwarte neushoorn, met uitsterven bedreigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.