Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 30 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

4 jaar cel voor man die roofde na aanslag Manchester

Hij werd in eerste instantie als held bestempeld, totdat naar buiten kwam dat hij na de aanslag in Manchester slachtoffers bestal. Dat komt Chris Parker op vier jaar celstraf te staan.

‘Homeless hero’

De ‘homeless hero’ werd Parker genoemd. Na de gruwelijke aanslag bij de Manchester Arena zou de dakloze man zich ontfermd hebben over de slachtoffers. Deze actie leidde tot donaties van mensen die hem een beter leven gunden. Door middel van een fundraisingswebsite stroomde het geld, in totaal 52,000 pond, binnen.

Pas later kwam naar buiten dat Parker verdacht werd van diefstal. Op camerabeelden was te zien dat hij de tas doorzocht van Pauline Healey, wier 14-jarige kleindochter omkwam bij de aanslag. Naast het stelen van deze tas heeft Parker toegegeven een iPhone van een tiener te hebben gestolen.

Excuses

Volgens aanklagers heeft Parker de aanwezigen in de Manchester Arena ‘enigszins geholpen’, maar volgens het hof heeft hij de kans aangegrepen om van mensen te stelen. Parker heeft via zijn advocaat excuses aangeboden voor zijn gedrag.

De mensen die de gevallen held middels fundraising financieel wilden bijstaan, krijgen hun geld terug. Dit heeft website GoFundMe laten weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.