Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 6 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Verloren Engelse GoPro teruggevonden in Duitsland

Een 10-jarig jongetje was dit najaar zijn GoPro vergeten in de branding van het Engelse strand in Yorkshire. Zijn camera werd gevonden en spoelde twee maanden later aan de andere kant van de Noordzee aan, op het kleine Duitse schiereiland Süderoog.

Enige twee bewoners van het eiland

Holger Spreer en Nele Wree zijn de enige twee bewoners van het eiland en zij vonden de GoPro op 2 november. Het voordeel van een GoPro is dat hij waterdicht is, zodat de eilandbewoners beelden nog konden bekijken. De meest recente video was op 1 september 2017 opgenomen. In de video zagen ze een jongen die Engels sprak en zichzelf filmde terwijl hij aan het spelen was, daarna verloor hij zijn camera uit het oog en werd de Go-Pro meegevoerd door de golven.  Een medewerker van de Duitse kustwacht herkende in de beelden de kust van het Engelse Yorkshire en stippelde een mogelijke route uit.

Mooi kerstcadeau

Het stel heeft een korte versie van de beelden op Facebook geplaatst, in de hoop de eigenaar te vinden. „We hopen dat we de jongen nog voor de kerst zijn camera kunnen teruggeven, dat zou een mooie einde zijn”, zegt het stel tegen The Guardian.

De beelden bleven niet onopgemerkt, want de vader van het jongetje werd door een kennis op de beelden gewezen. Hij stuurde een berichtje naar Holger en Nele en vertelde dat zijn zoon, de 10-jarige William, de camera was vergeten toen hij met zijn oma bij Thornwick Bay was. William had de GoPro vorig jaar met kerst gekregen.

Ophalen

De Waddenbewoners hebben William en zijn gezin uitgenodigd om de camera op te halen, maar dat kan nog best een reis worden. Het Duitse Schiereiland is namelijk maar twee keer per week bereikbaar vanaf het vaste Duitse vasteland. De vader van William komt het toestel graag ophalen, maar neemt toch liever het vliegtuig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.