Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 14 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Racistische vrouw wordt uit Starbucks gezet

Een video waarin een Amerikaanse vrouw woest is vanwege het feit dat twee klanten in Starbucks Koreaans met elkaar spraken, gaat viral.

‘Praat alleen Engels’

Het gaat om voorval op 10 december, in een Starbucks in het plaatsje Walnut Creek. Een klant daar wordt woest als ze hoort dat twee klanten onderlink Koreaans met elkaar praten. Eén van de klanten, Annie An op Facebook, vertelt dat ze rustig zat te kletsen, toen een oudere dame haar woest toesprak met de woorden: „Dit is Amerika. Praat álleen Engels."

Toen An verbaasd vroeg waar dit op sloeg, zei de vrouw nogmaals dat ze in Amerika leefden en dat ze geen ‘vreemde’ taal wilde horen.

Walgelijk

De twee raakten in een discussie, waarna het Starbucks personeel zich besloot te mengen. Vanaf dat moment filmde An het incident. Op de beelden is te zien dat de vrouw onder andere zegt dat ze de taal van An ‘walgelijk’ noemt, ze zich ‘vooral ergert aan Koreanen’, ‘ze die taal niet wil horen’ en dat ze het alleen accepteert dat An in Starbucks is „Als ze haar mond houdt."

Terug naar je eigen land

Als de medewerkers van Starbucks de vrouw erop wijzen dat iedereen zijn of haar eigen taal mag spreken in hun zaak, roept de vrouw tegen An dat ze terug moet naar haar eigen land. Daarop vragen de medewerkers de vrouw te vertrekken. Uiteindelijk wordt de politie gebeld en de vrouw naar buiten geëscorteerd.

„Dit is de meest ongelofelijke en onverwachtse dag van heel 2017 voor mij", zegt An op haar Facebookpagina. „En het verbaasde mij nog het meest dat ze maar door bleef klagen over mijn taal toen de politie er was. Ik zou willen dat geen enkele immigrant of internationale student dit soort verschrikkelijke dingen hoeft mee te maken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.