Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 3 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Priester: Ga bidden voor homoseksuele prins George

De royal familie is de afgelopen weken volop in het nieuws. Waar het voorheen ging over het aanstaande huwelijk tussen prins Harry en actrice Meghan Markle, is er nu een wel heel merkwaardig nieuwtje aangaande het koningshuis naar buiten gekomen.

Bizarre oproep

De Telegraaf schrijft dat een priester, genaamd Kelvin Holdsworth, een bizarre oproep heeft gedaan. De priester, lid van de Anglicaanse kerk vraag namelijk alle christenen om ervoor te bidden dat de jonge prins George later op mannen zal vallen. Hij schrijft op zijn blog: „Als mensen er moeite mee hebben in het openbaar voor zo’n erkenning te pleiten, zouden zij in de privacy van hun harten de Heer kunnen smeken om prins George te zegenen met de liefde van een knappe jongeman.”

De kerk van Engeland

Holdsworth wil hiermee bereiken dat het voor homoseksuelen mogelijk wordt in de kerk te trouwen. Holdsworth is zelf openlijk homo. Als de nu nog vier jaar jonge prins George ooit koning wordt, is hij daarmee automatisch ook hoofd van de kerk van Engeland. De kerk zal dan gedwongen zijn – mocht prins George homoseksueel zijn – een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht te erkennen.

https://twitter.com/steingal2/status/936965762203262981

Het Britste volk heeft ontzet gereageerd op de oproep. Een ex-collega van Holdsworth noemt de oproep in hoge mate onchristelijk en zegt zich af te vragen hoe prins George dan voor nageslacht zou moeten zorgen. Het blijkt niet de eerste keer dat priester Holdsworth voor commotie zorgt. Eerder nodigde hij voor een kerkdienst een moslim uit om een passage uit de Koran voor te lezen, waarin ontkend wordt dat Jezus de zoon van God is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.