Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 30 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Pedofielen delen kinderfoto’s op openbare site

Op een Russische site worden door pedofielen massaal foto’s van kinderen gedeeld door pedofielen, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Ook foto’s van Nederlandse kinderen zitten daartussen.

Open toegankelijk

De afbeeldingen komen gewoon van Instagram en Facebook en staan niet eens op het zogenaamde ‘darkweb’. Ze zijn gewoon makkelijk voor iedereen te vinden voor iedereen.

Momenteel staan er drie miljoen foto’s op en dagelijks komen er nog dagelijks tientallen foto’s bij. Het gaat in bijna alle gevallen om redelijk onschuldige afbeeldingen, die door de ouders of andere familieleden zijn verspreid.

Wat het ergste is, is de titel die foto’s vaak krijgen. Deze zijn namelijk seksueel getint. Omschrijvingen als Cute 15yo dutch girl, nice boobs of super hot Dutch boy zijn niet uniek.

Niet op zoek

Toch is er ook materiaal dat niet door de beugel kan, daarom wordt er afgeraden om de site zelf op te zoeken om te kijken of jouw kinderen er ook op staan. „Op de site staat ook materiaal dat de politie classificeert als kinderporno. Het verzamelen, downloaden en zelfs alleen al het bekijken van dit materiaal is strafbaar."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.