Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 2 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Pakket met explosieven gevonden op Duitse kerstmarkt

Op een kerstmarkt in het Duitse Postdam is vrijdag een pakket met explosieven gevonden. Specialisten hebben de explosieven inmiddels onschadelijk gemaakt.

Geen ontsteking

In het pakket zaten wel spijkers, maar het bevatte geen ontsteking. Het explosief had daardoor niet af kunnen gaan. Dat maakte de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Brandenburg Harl-Keinz Schröter vrijdagavond bekend.

Het pakket werd vrijdag afgeleverd bij een apotheek vlakbij de kerstmarkt. Een medewerker maakte het pakket open en ontdekte draden en een mechaniek. Na de vondst alarmeerde hij snel de politie.

De politie besloot de straten en winkels, inclusief de kerstmarkt, te ontruimen. De explosieven zijn onschadelijk gemaakt door de specialisten.

Meer controle

De controle op veiligheid op kerstmarkten in Duitsland is het afgelopen jaar sterk verscherpt. Vorig jaar werd een bloedige aanslag gepleegd op een kerstmarkt in Berlijn. Een Tunesiër reed toen met een vrachtwagen op het publiek van de kerstmarkt in. Hij legde meer dan vijftig meter af en maakte daarbij elf dodelijke slachtoffers.

De dader handelde uit naam van IS en werd een aantal dagen later in een vuurgevecht met de politie in Milaan gedood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.