Hartverscheurende beelden gepeste jongen gaan viral

Hartverscheurende beelden gepeste jongen gaan viral

Keaton Jones Videostill: Facebook Kimberly Jones

Foto van 'Sofie Smulders'

Keaton Jones uit Tennessee wordt gepest op school omdat hij ‘anders’ zou zijn. Zijn moeder zette een hartverscheurend filmpje van hem op Facebook waarin hij vertelt over het gepest. De video is viral gegaan en verschillende (bekende) mensen komen voor hem op.

„Ze maken grappen over mijn neus, zeggen dat ik lelijk ben en geen vrienden heb”, horen we Keaton tegen zijn moeder zeggen, net nadat ze hem van school heeft opgehaald omdat hij bang is voor de pesterijen tijdens de lunch.

„Ze gooien melk over me heen en stoppen ham in mijn kleren, gooien brood naar me toe”, aldus Keaton. Hij probeert in gesprek te gaan met de pestkoppen, maar tot nog toe tevergeefs.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Dapper

Dat andere kinderen ook gepest worden omdat ze er anders uitzien, vindt Keaton vreselijk. „Mensen die anders zijn moeten daar niet om bekritiseerd worden, het is namelijk niet hun schuld.” De dappere jongen steekt andere kinderen een hart onder de riem, in tranen: „Laat je niet op je kop zitten. Blijf sterk. Ook al is het moeilijk. Waarschijnlijk wordt het elke dag iets beter.”

Keaton krijgt veel bijval op social media. De video die zijn moeder op Facebook zette is al tientallen miljoenen keren bekeken en honderden keren gedeeld. Op Twitter is de hashtag #StandWithKeaton in het leven geroepen.

Ook een aantal Amerikaanse sterren, onder wie rapper Snoop Dogg en acteurs Chris Evans en Mark Ruffalo, besloten Keaton een persoonlijke boodschap te sturen.

American footballer Tyler Bird van de Tennessee Volunteers heeft toegezegd om dinsdag met zijn team naar de school van Keaton te komen. Hij roept iedereen op om de jongen te steunen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

300+

Bus meegesleurd door lawine in Colombia, 13 doden

Bus meegesleurd door lawine in Colombia, 13 doden

Onder de doden is een baby, meldt de rampenbestrijdingsdienst. Foto: ANP.

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Bij een busongeluk in Colombia zijn zeker dertien mensen om het leven gekomen. De bus werd op een berghelling meegesleurd door een aardverschuiving. Zeven mannen, vijf vrouwen en een baby kwamen om.

Zware regenval

De bus was zaterdag in het midden van het land, toen de chauffeur werd oververvallen door de lawine. Waarschijnlijk was de aarde gaan schuiven door de zware regenval van de afgelopen tijd.

Bus meegesleurd door lawine in Colombia, 13 doden

De bus was op de Nariz del Diablo (Duivelsneus) in het midden van Colombia. Foto: ANP.

Volgens de rampenbestrijdingsdienst kwam door de aardverschuiving zo'n 5000 kubieke meter steen en aarde op de snelweg en in het ravijn terecht.

Reddingwerkers zoeken of er nog meer voertuigen zijn meegenomen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

1

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_b9f2213d383c6ad8be53348fb6d15187d87b0f7b_avataruser_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avatar

+1


Views

400+

Beruchte handelaar van dierensmokkel opgepakt

Beruchte handelaar van dierensmokkel opgepakt

De smokkelleider van neushoorn-hoorns en ivoor is opgepakt in Thailand. Foto: AFP.

Foto van 'Amarins de Boer'

Na een klopjacht van zo'n tien jaar, heeft de Thaise politie de leider van de smokkel in neushoornhoorns, ivoor en andere gemalen botten dan eindelijk opgepakt. Boonchai Bach, zoals de koning van de dierensmokkel heet, is een 40-jarige Thai van Vietnamese afkomst.

800.000 euro

De Thaise politie pakte hem op toen hij veertien hoorns van Afrikaanse neushoorns bij zich had. Bij elkaar zijn die meer dan 800.000 euro waard.

Boonchai Bach wordt gezien als een van de grootste smokkelaars ter wereld. Hij ontkent echter betrokkenheid bij de smokkel. Als hij wordt veroordeeld kan hij maximaal vier jaar gevangenisstraf krijgen en een boete van ongeveer 1 miljoen euro.

Historisch

De anti-smokkelorganisatie Freeland Foundation is blij met de arrestatie. ,,Een historisch moment", aldus een medewerker tegen The Guardian.

Neushoornhoorns en vermalen botten van andere zeldzame dieren zijn gewild in Azië. Aziaten geloven dat gemalen hoorns een grote medicinale kracht hebben.

Na drugshandel geldt het smokkelen van wilde dieren en delen daarvan als de meest winstgevende criminele activiteiten. Afgelopen jaar zou er voor zo'n 15 miljard euro wereldwijd zijn verhandeld. Door de handel worden diverse diersoorten, zoals de Afrikaanse zwarte neushoorn, met uitsterven bedreigd.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

41

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

53

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

'Shutdown' overheid VS in gang gezet

Trump geeft de democraten de schuld van de shutdown. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

In de Amerikaanse Senaat hebben bij het verstrijken van de deadline te weinig leden gestemd voor het openhouden van de geldkraan voor de overheidsuitgaven de komende tijd.

In de Senaat zijn zestig van de honderd stemmen vereist voor een goedkeuring van nieuwe overheidsuitgaven. Die kwamen er bij lange na niet. De partijen hadden tot vrijdag middernacht lokale tijd (06.00 uur Nederlandse tijd) om eruit te komen.

Weekend

Het Huis van Afgevaardigden was donderdag wel akkoord gegaan met een verlenging van de overheidsuitgaven tot volgende maand. In die kamer is een normale meerderheid voldoende.

Meteen na de deadline begint men met het sluiten, de zogenoemde shutdown, van alle niet-essentiële overheidsdiensten. Dat gaat net zolang door totdat er overeenstemming komt over financiering. Naar verwachting wordt er in het weekeinde doorgepraat om tot overeenstemming te komen.

Ook al met Obama

Het is de eerste keer sinds vijf jaar dat de overheidsdiensten op slot gaan. In 2013 gebeurde dat onder president Barack Obama. Die sluiting duurde destijds 16 dagen.

Tijdens de shutdown worden ambtenaren en andere medewerkers in overheidsdienst zonder betaling van salaris naar huis gestuurd. Alleen de diensten die van lands- en levensbelang zijn (zoals politie en brandweer) blijven actief.

Democraten willen in ruil voor hun steun toezeggingen in de vorm van bescherming tegen uitzetting van de dreamers. Dat zijn asielzoekers die als kind naar de VS kwamen en meestal al jaren in het land wonen en ingeburgerd zijn.

Structureel omlaag

Sommige conservatieve Republikeinen liggen om andere redenen dwars: Ze vinden dat de overheidsuitgaven structureel omlaag moeten. Ze willen vooral bezuinigen op het gebied van gezondheidszorg en sociale uitkeringen.

'Schuld van Democraten'

Meteen na het dichtdraaien van de federale geldkraan heeft de Amerikaanse president Donald Trump keihard uitgehaald naar de Democratische leden in de Senaat die een tegenprestatie eisten om deze 'shutdown' te voorkomen.

,,De roekeloze eisen van de Democraten hebben er nu voor gezorgd dat ons lang gegijzeld is en militairen en hulpverleners niet kunnen worden ingezet'', schreef Trump op Twitter.

Freedom Caucus

Een groep conservatieve Republikeinen in het congres (de zogenoemde Freedom Caucus) is ook tegen het openhouden van de geldkraan. Zij doen dat omdat ze uit principe voor het verkleinen van overheidsuitgaven zijn. Vooral op het gebied van sociale zaken en gezondheidszorg vinden zij dat de overheid minder moet uitgeven. Zij kregen geen kritiek van Trump.

Chuck Schumer, leider van de Democraten in de Senaat zei dat ,,Trump alleen verantwoordelijk is'' voor de shutdown. ,,De president heeft zijn senatoren steeds maar tegengehouden om te onderhandelen'', aldus Schumer, die Trump en de Republikeinen opriep om zaterdag door te praten om tot een oplossing te komen. ,,Wij staan altijd open om te praten over een oplossing waar beide partijen het mee eens kunnen zijn'', aldus Schumer.

Nieuw voorstel

Mitch McConell, de Republikeinse leider in de senaat, vond net als Trump dat de Democraten schuld dragen aan de ontstane impasse. Hij beloofde zaterdag met een nieuw voorstel te komen om de geldkraan van de overheid in ieder geval tot 8 februari weer open te zetten.


Views

100+

Politie vindt kilo coke in maag van gehandicapte man.

Politie vindt kilo coke in maag van gehandicapte man

Politie vindt kilo coke in maag van gehandicapte man. Foto: Politie Reykjavik

Foto van 'Bregje Simons'

De IJslandse politie heeft een kilo coke aangetroffen in de maag van een gehandicapte Belgische man. Op een scan was te zien dat hij maar liefst 106 pakketjes coke had doorgeslikt. Deze zaten vooral in zijn darmen en maag. De Belg bekende later dat hij net voor opstijgen de pakketjes met cocaïne had ingeslikt.

Direct fataal

,,Het smokkelen van drugs in je ingewanden is levensgevaarlijk", schrijft de politie op Facebook. ,,De concentratie van de gesmokkelde drugs is meestal erg hoog, zo'n 90 procent. Bij het verbruik op straat ligt de concentratie op zo'n 7-15 procent. Als een pakketje in je lichaam lekt, kan dat dus direct fataal zijn."

42 kilo

Afgelopen jaar is er op het vliegveld in Reykjavik zo'n 42 kilo aan drugs onderschept. Dat blijkt uit het drugsvangstrapport van 2017 wat de politie van IJsland heeft gedeeld. Bij een van de aangehouden mannen was een van de pakjes opengescheurd, de man lag daarna drie uur op de operatietafel. Uiteindelijk heeft hij het overleefd.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Oude man verliest alles in brand maar redt zijn kat

Oude man verliest alles in brand maar redt zijn kat

Oude man verliest alles in brand maar redt zijn kat. Foto: Daily Mail | Ilhami Cetin

Foto van 'Bregje Simons'

Een 83-jarige man uit Turkije heeft vrijdag zijn huis met al zijn bezittingen in vlammen op zien gaan. Hij wist nog snel zijn kat die de vlammenzee had overleefd onder zijn arm mee te nemen naar buiten. De hartverscheurende foto's waarop hij en zijn kat naast de resten van het huis staan, gaan viral op internet.

De man, genaamd Ali Mese, heeft perongeluk zijn huis in brand gestoken door een vreselijk ongeluk. Hij probeerde zijn kachel aan te steken met benzine, maar het explodeerde en het huis brandde meteen af.

Oude man verliest alles in brand maar redt zijn kat

Foto: Daily Mail | Ilhami Cetin

Dierenvriend

De buren schakelden de brandweer in toen ze de vlammen opmerkten. De man en zijn familie hebben de brand zonder al te veel kleerscheuren overleefd. Het gezin is altijd al dol geweest op katten en Ali had een handjevol met hem samenleven op het moment van het tragische ongeluk. Helaas is er daarvan maar één erin geslaagd om levend eruit te komen. De gepensioneerde dierenvriend verloor ook bijna al zijn kippen in de vuurzee.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+