Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 5 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Gaat Elon Musk een Tesla de ruimte inschieten?

Elon Musk heeft zo zijn eigen opmerkelijke en soms bizarre gedachten over de wereld en het universum. Zo houdt hij zich niet bezig met de vraag óf mensen op Mars kunnen overleven, maar hoe er complete steden gebouwd kunnen worden. Nu heeft hij een nieuw idee: hij wil zijn eigen rode Tesla richting Mars schieten.

‘Gegarandeerd spannend’

Elon Musk, de oprichter van zowel Tesla als de SpaceX, wil volgend jaar met de raket de Falcon Heavy twee ruimtetoeristen in een baan om de maan laat vliegen. Maar voor die ruimtetoeristen gelanceerd worden, moet de raket natuurlijk eerst getest worden.

En dat gebeurt in januari al, laat Musk via Twitter weten. „Met de dubbele stootkracht van de vorige raket.” En er gaat een rode Tesla Roadster mee. „Dat wordt gegarandeerd spannend, hoe dan ook.” Hij weet ook al welk nummer er moet draaien in de auto: Space Oddity van David Bowie.

Kan het echt?

Maar kun je een auto echt de ruimte insturen? Dat lijkt niemand op dit moment te weten. Musk zou zaterdag per mail aan The Verge hebben laten weten dat zijn tweet geen grapje was, alhoewel hij daar later ook weer op terugkwam. Maar de site zegt van ‘een persoon die bekend is met de zaak’ te weten dat het verhaal wel klopt.

Aan SyfyWire vertelde Musk dat hij wel serieus was en legde hij uit wat hij bedoelde met „in een baan rond Mars plaatsen”. Hij wil de auto niet daadwerkelijk naar Mars sturen, maar wel in de buurt van de rode planeet brengen door deze in een ovaalvormige baan rond de zon te plaatsen. Iets wat volgens SyfyWire in theorie prima haalbaar moet zijn. De kleur van de auto past in ieder geval goed in het straatbeeld…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.