Erdogan: Nederlanders pakken onze baby's af
Likeability of 3

Erdogan: Nederlanders pakken onze baby's af

De Turkse president Erdogan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

6 DEC 2017

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft opnieuw kritiek geuit op Nederland. Nadat Erdogan eerder al zei dat Nederlanders fascisten waren, verwijt hij nu ook Nederlanders hun pasgeboren baby's afnemen.

Dat zei de Turkse leider op een bijeenkomst van zijn AK-partij. „Het lijkt wel op moord, op een bloedbad'', citeert het Algemeen Dagblad Erdogan. „Jullie kunnen onze kinderen niet afnemen.”

Yunus

Daarmee verwijst Erdogan impliciet naar de ophef in 2013 over moslimkinderen die worden ondergebracht bij homoseksuele of christelijke ouders in Europa en ook in Nederland. Aanleiding voor die ophef was de toen 9-jarige Yunus. Hij zou mishandeld zijn bij zijn biologische ouders en werd daarom overgeplaatst naar een pleeggezin met twee moeders. De moeder van het kind voerde in Turkije een strijd om hem bij de twee vrouwen weg te halen.

De problematiek werd destijds gesignaleerd door Erdogan, die toen nog premier was. De prominent van de AK-partij wilde niet dat de kinderen assimileerden en het Turkse en islamitische gedachtegoed zouden verliezen. Erdogan wilde daarom dat deze kinderen zouden worden teruggegeven aan de Turkse gemeenschap.

Rechtszaken

Rutte zei destijds al niet gediend te zijn van dergelijke bemoeienis bij de pleegzorg in Nederland. Dat weerhield de Turken er niet van om de ambassades in een aantal Europese steden, waaronder Den Haag, de opdracht te geven om rechtszaken op te zetten om deze kinderen te 'redden'. Sindsdien is nog weinig van deze zaken vernomen.

De Turkse president kaart het 'probleem' nu desondanks opnieuw aan. Of hij ook acties aan zijn woorden zal verbinden, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

400+

De explosie vond plaats in de Port Authority Bus Terminal. Foto: epa.

Gewonden na explosie in hart van New York

Gewonden na explosie in hart van New York

Foto van 'Metro'

Metro

3 UUR

Door een explosie in een busstation in New York zijn maandag meerdere gewonden gevallen. Het incident vond plaats in de zogenaamde Port Authority Bus Terminal in de buurt van Times Square. Het betreft het grootste busstation van de Verenigde Staten, waar jaarlijks meer dan 65 miljoen mensen komen.

De ontploffing vond plaats in een ondergrondse verbinding tussen het busstation en een metrostation.

Hartverscheurende beelden gepeste jongen gaan viral

Hartverscheurende beelden gepeste jongen gaan viral

Keaton Jones Videostill: Facebook Kimberly Jones

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

VANDAAG, 11:22

Keaton Jones uit Tennessee wordt gepest op school omdat hij ‘anders’ zou zijn. Zijn moeder zette een hartverscheurend filmpje van hem op Facebook waarin hij vertelt over het gepest. De video is viral gegaan en verschillende (bekende) mensen komen voor hem op.

„Ze maken grappen over mijn neus, zeggen dat ik lelijk ben en geen vrienden heb”, horen we Keaton tegen zijn moeder zeggen, net nadat ze hem van school heeft opgehaald omdat hij bang is voor de pesterijen tijdens de lunch.

Soedanese vrouwen niet veroordeeld voor broek dragen

Soedanese vrouwen niet veroordeeld voor broek dragen

24 vrouwen in Soedan zijn gearresteerd voor het dragen van een broek. Ze zijn uiteindelijk niet veroordeeld. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

24 Soedanese vrouwen zijn niet veroordeeld voor het dragen van een broek in het openbaar. De vrouwen werden woensdag opgepakt bij een feestje dichtbij Khartoum, de hoofdstad van Soedan.

Volgens artikel 152 van het strafwetboek van Soedan is „je onpasselijk gedragen", een „obscene outfit" aandoen of het „irriteren van de publieke gevoelens" strafbaar. De vrouwen die terechtstonden hadden 40 zweepslagen en een boete kunnen krijgen voor hun „obscene outfit".

Noodlanding vliegtuig om vrouw die champagne eist

De vrouw had volgens het personeel genoeg gehad/Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

GISTEREN

In de Duitse stad Stuttgart heeft deze week een vliegtuig een noodlanding moeten maken. Dat kwam niet vanwege de winterse omstandigheden in de lucht, maar vanwege een agressieve passagier, zo meldt de Duitse politie tegenover het persbureau DPA.

Baldadig

Baby geboren met ernstig zeemeerminsyndroom

Baby geboren met ernstig zeemeerminsyndroom

Baby geboren met ernstig zeemeerminsyndroom. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

GISTEREN

Deze week is er in India een baby geboren met een zeemeerminsyndroom. Een zeer zeldzame aandoening, waarbij het geslacht onmogelijk te bepalen was. Helaas is de baby vier uur na de geboorte overleden.

Weinig geld

Nederlands fotomodel omgekomen in Maleisië

Ivana viel van een balkon van de twintigste verdieping van een gebouw in Kuala Lumpur. (EPA)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

9 DEC 2017

Het Nederlandse fotomodel Ivana Smit is om het leven gekomen. Ze is van een balkon gevallen op de 20e verdieping van een gebouw in Kuala Lumpur.

Naakt lichaam

Hoffman opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag. / ANP

Hoffman opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag

Hoffman ontkent alle aantijgingen. / ANP

Foto van 'ANP'

ANP

9 DEC 2017

Dustin Hoffman wordt opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag. Collega Kathryn Rossetter stelt in 1984, toen zij samen in een toneelstuk op Broadway stonden, een „gruwelijke, demotiverende misbruikervaring” te hebben gehad, meldt de Hollywood Reporter.

Einde carrière