Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Dodental Filipijnen na tropische storm loopt rap op

De Filipijnen zijn de afgelopen week getroffen door een tropische storm. Het dodental dat de natuurramp met zich meebrengt loopt steeds verder op.

De storm raasde over grote delen van het land. Medewerkers van de Filipijnse regering laten zaterdag weten dat er in het zuiden van het land zeker 200 mensen zijn overleden ten gevolge van de ramp.

https://twitter.com/JointCyclone/status/944644838108155904

In de provincie Lanao del Norte zijn op dit moment in ieder geval 127 mensen omgekomen, ongeveer zeventig mensen worden daar nog vermist.

Ontbossing

De zware regenval die deel uitmaakte van de storm, zorgde voor overstromingen en aardverschuivingen. In de Filipijnse stad Sibuco spoelden ongeveer honderd vissershutten weg. Burgemeester Bong Edding wijst de ontbossing aan als medeplichtige aan de aardverschuivingen.

Naast de vele doden en vermisten zijn er ook 70.000 mensen hun huis kwijtgeraakt, weet het Rode Kruis. Medewerkers daar proberen mensen in nood te bereiken en ze water, voedsel en tijdelijk onderdak te bieden. Aan tienduizenden mensen in evacuatiecentra zijn al warme maaltijden verstrekt.

De Filipijnen worden jaarlijks door circa twintig stormen en tyfoons getroffen, weet persbureau AP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.