Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 9 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Doden en gewonden bij rellen over Jeruzalem

De Palestijnse afdeling van hulporganisatie Rode Halve Maan heeft laten weten dat er geweld heeft plaatsgevonden tussen Palestijnse betogers en het Israëlische leger. Er zijn twee doden gevallen en meer dan 750 mensen gewond geraakt. De verwondingen bestonden uit schotwonden van echte of rubberkogels. Ook hadden veel mensen traangas ingeademd. Dit schrijft de NOS.

Erkenning van Jeruzalem

Donald Trump erkende afgelopen week Jeruzalem als de hoofdstad van Israël. Volgens de president was het besluit noodzakelijk in het belang van de Verenigde Staten op weg naar vrede. Trump gaf hierbij wel aan onrust te verwachten in de regio en ook het Nederlandse ministerie voor Buitenlandse zaken liet weten dat men er verstandig aan zou doen demonstraties en drukke plekken te vermijden.

De betogers zijn boos na de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Na het vrijdaggebed braken er rellen uit in de Gazastrook, in Israël en op de Westelijke Jordaanoever.

Bombardementen

Vanuit de Gazastrook werden er raketten afgevuurd op Israel. Het Israëlische leger reageerde met bombardementen op doelen in de Gazastrook. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft laten weten dat daarbij minstens vijftien mensen gewond zijn geraakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.