Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 6 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Deze helden zijn samen TIME Person of the Year 2017

Niet Donald Trump, maar Ashley Judd, Taylor Swift, Susan Fowler en vele anderen zijn verkozen tot TIME’s Person Of The Year. Oftewel: The Silence Breakers.

Alle mensen die afgelopen jaar naar voren zijn gekomen om seksueel misbruik en seksuele intimidatie aan te kaarten verdienen de titel. „Het lijkt alsof dit opeens opduikt, maar het suddert eigenlijk al jaren, decennia, eeuwen”, staat er in het verhaal in Time.

#MeToo

Er wordt hiermee gedoeld op de MeToo-beweging die een paar maanden geleden op gang kwam. De hashtag #MeToo werd echter al meer dan tien jaar geleden in het leven geroepen door Tarana Burke.

Het was actrice Alyssa Milano die de #MeToo viral liet gaan. Naar aanleiding van meerdere beschuldigingen aan het adres van Hollywood-producent Harvey Weinstein – onder meer van Charmed-collega Rose McGowan – riep ze vrouwen op Me Too op social media te delen.

Nu, een paar maanden later, zijn er nog veel meer vrouwen en mannen naar buiten gekomen met MeToo-verhalen. Hierbij worden ook veel bekende namen genoemd, onder wie acteur Kevin Spacey, komiek Louis C.K. en NBC-presentator Matt Lauer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.