Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Deels bevroren, prachtige plaatjes: de Niagara Falls

Grote delen van de Verenigde Staten en Canada hebben te maken met extreme kou. In Canada wordt zelfs de koudste jaarwisseling in honderd jaar verwacht. Maar ondanks deze kou, vermaken de toeristen zich prima: de Niagara Falls, die nu deels bevroren zijn, leveren de meest prachtige plaatjes op.

Niagara Falls

De grote watervallen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten zullen nooit helemaal bevriezen, maar langs de oevers ligt veel ijs. Terwijl meteorologen waarschuwen voor onderkoeling op Oudejaarsavond, trotseren sommige toeristen de vorst voor betoverende ijstaferelen bij de Niagara-watervallen.

„De meeste mensen komen in de zomer, maar dit is een schoonheid van een andere orde en we genieten ervan”, verklaarde bezoeker Kevin McGowan tegenover WGRZ.

De foto’s

Voor iedereen die het toch niet helemaal kan geloven, hier de adembenemende foto’s:

https://twitter.com/ncheverton/status/947364860932714496

https://twitter.com/AUSCenterHQ/status/947336796207280129

Trump

„We kunnen misschien wel een beetje van die goede oude klimaatopwarming gebruiken waarvoor enkel ons land biljoenen dollar ging betalen”, liet Trump weten op Twitter.

Al vaker heeft Trump zich sceptisch uitgelaten over de wetenschap dat de aarde opwarmt door menselijk handelen. Hij zegt dat het een Chinees complot is om de Amerikaanse industrie te beschadigen. Wetenschappers hebben berekend dat de aarde vorig jaar een recordtemperatuur heeft bereikt, schrijft het AD.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.