Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Botsend cruiseschip op de Rijn maakt 25 gewonden

Een cruiseschip op de Rijn dat onderweg was naar Nederland is op tweede kerstdag hard in aanraking gekomen met de pijler van een autobrug. 25 passagiers raakten gewond door de botsing dat in de buurt van Duisburg (een kilometer of veertig ten oosten van Venlo) plaatsvond.

Er waren 129 mensen aan boord van het schip Swiss Chrystal toen het ongeluk gebeurde. Van de opvarenden raakten er 21 lichtgewond, vier passagiers moesten met zware verwondingen naar het ziekenhuis. Niemand verkeert in levensgevaar, zegt de Duitse politie.

De passagiers waren hoofdzakelijk uit België, Nederland en Luxemburg afkomstig. Het is niet bekend of er Nederlandse gewonden zijn. Er waren 103 passagiers, de overige 26 opvarenden waren bemanningsleden.

Zien gebeuren

Veel mensen aan boord zagen het ongeluk, waarbij de boeg van het schip beschadigd raakte, gebeuren. Volgens de Duitse politie was het een lichte aanvaring. Bij de reddingsoperatie waren brandweerschepen betrokken.

Een ander cruiseschip schoot te hulp en nam de passagiers over. De brug maakt deel uit van de snelweg A42. Deze snelweg is voorlopig nog dicht. Experts moeten woensdag de stevigheid van de brug testen.

Transport geregeld

De rederij heeft een vervangend schip laten komen. De reizigers kunnen hun reis met dit schip vervolgen. De reisorganisatie heeft hotels geregeld voor mensen die naar huis willen. Ook is er transport naar de woonplaatsen van de toeristen geregeld.

De Swiss Chrystal is een schip van de Zwitserse rederij Scyalla. Het schip stamt uit 1995 en heeft in 2007 nog een grondige renovatie ondergaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.