Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 4 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Zuid-Afrikaan ontloopt de cel na verkrachten puppy

Een Zuid-Afrikaanse man is er bij de rechter wel heel genadig van af gekomen. Fanroi Mochachi werd op heterdraad betrapt, toen hij de destijds acht maanden oude Blackie aan het verkrachten was. Het tienjarige baasje van de pup en haar oom kwamen op dat moment de kamer binnengelopen. Toch hoeft Mochachi niet de gevangenis in.

Barbaars

Hoewel de rechter de daden van Mochachi typeerde als serieus, onnatuurlijk en barbaars, ging hij niet mee in de eis van de aanklager om hem achter tralies te zetten. Een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar is voldoende, zo is het eindoordeel vanuit de rechtbank van Johannesburg.

De 45-jarige Mochachi verklaarde zelf dat hij bij het zien van twee parende honden enorm opgewonden raakte en werd ‘overweldigd door verleiding’. Vervolgens joeg hij het mannetje weg, zodat hij zich kon vergrijpen aan het vrouwtje, zo weet The Sun.

Volledige hulpeloos

De milde uitspraak heeft tot enorm woedende reacties geleid van onder andere dierenrechtactivisten, zoals Jaco Pieterse. „We zouden liever veel strengere straffen hebben voor het seksueel misbruik van dieren, die zoals kinderen, volledig hulpeloos zijn bij zulke gewelddadige aanvallen op hen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.