Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Wilders in beroep tegen Molenbeek-verbod

Geert Wilders en Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter gaan bij de Belgische Raad van State in beroep tegen de gebiedsverboden tegen hen in Brussel. Ze nemen daarvoor een Belgische advocaat in de arm. Dat maakten de twee vrijdag bekend op een persconferentie in het Belgische parlement.

Dewinter zegt dat er „veel argumenten zijn” tegen het verbod dat de burgemeester heeft uitgevaardigd. Door het verbod kon de ‘islamsafari’ door Molenbeek, volgens het duo ’Europa’s jihadhoofdstad’, die voor vrijdagmiddag gepland stond niet doorgaan. Ook andere delen van Brussel zijn taboe voor de twee parlementariërs.

Filip Dewinter van Vlaams Belang. Foto: ANP

De burgemeester van Brussel liet via een politieverordening weten dat ze vreesde voor de verstoring van de openbare orde als de twee mannen Molenbeek zouden bezoeken.

‘Grondgebied terugveroveren’

Wilders kondigde aan dat „we ons grondgebied moeten terugveroveren." Het is volgens hem onacceptabel dat delen van steden niet toegankelijk zijn voor parlementariërs. „De dreiging van arrestatie is totaal onacceptabel", voegde hij daaraan toe.

De PPV-leider vertrekt meteen terug naar Nederland. Hij zei Dewinter binnenkort de islamitische wijken in Nederland te willen laten zien.

Dewinter weggestuurd

Dewinter ging vrijdagmiddag toch richting Molenbeek, maar werd daar op de grens van de wijk tegengehouden door de politie. Naar eigen zeggen hield hij zich aan het verbod en wilde hij alleen controleren of het verbod van de burgemeester ook echt werd gehandhaafd. „Dat is nodig om bezwaar te kunnen aantekenen bij de Raad van State”, verklaarde hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.