Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 18 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Verzet tegen de bekende kersttruck van Coca-Cola

De feestdagen komen er weer aan en daar haken grote merknamen handig op in. Zo ook Coca-Cola, die hun bekende verlichte kersttrucs de komende weken door Groot-Britannië laten rijden. Maar daar is niet iedereen in het land even blij mee.

Overgewicht en tandbederf

Public Health, een gezondheidsorganisatie van de overheid, roept op aan de lokale overheden om na te denken of de truck wel welkom is in hun steden. Volgens hen is de kersttruc niet passend bij de pogingen van de overheid om overgewicht en tandbederf bij jongeren in het land tegen te gaan.

De organisatie is vooral fel tegen het feit dat de trucs ook door arme gebieden reist. ,,De samenhang tussen ziekelijk overgewicht bij kinderen en sociale achterstand is algemeen bekend", aldus een woordvoerder van de organisatie.

Jamie Oliver

Ook Jamie Oliver is tegen de trucks in arme wijken. Hij heeft Coca-Cola opgeroepen om water uit te delen in plaats van cola. Coca-Cola meent echter juist heel veel positieve reacties op hun kersttrucs te krijgen vanuit de bevolking en vervolgt de toer dan ook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.