Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Vakantiegangers Bali nog niet in de problemen

Tot nog toe ervaren de vakantievierders geen grote problemen van de uitbarsting van de vulkaan Angung op Bali. Dat laten reisorganisaties die de reizen naar Indonesië verzorgen weten. Op Bali verblijven momenteel honderden Nederlandse vakantiegangers.

De vulkaan heeft inmiddels een rookpluim met as en stoom van zes kilometer hoogte uitgespuwd.

Astungkara rahayu sareng sami 🙏Video: Wayan Juna

Posted by Ocok on Saturday, November 25, 2017

Zo’n 330 mensen zijn met reisorganisatie TUI naar het Indonesische eilandparadijs gereisd, ongeveer 250 Nederlanders boekten bij Corendon. Op Bali zijn ook veel kleine reisbureaus actief en daarnaast zijn er nog veel mensen op eigen gelegenheid naar het eiland. De hotelzones liggen 70 kilometer van de vulkaan af en er zijn geen toeristen meer in de directe cirkel van de vulkaan.

Vliegverkeer

KLM en andere luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten geschrapt, maar de internationale luchthaven Denpasar is nog open. „De aswolk kan wel meer problemen gaan opleveren. Als de wind draait, zou het kunnen dat Denpasar dicht moet."

Vakantiegangers Bali nog niet in de problemen.
De aswolk kan wel meer problemen gaan opleveren. Foto: ANP.

Veerboten

Ook Corendon-topman Steven van der Heijden zegt dat er geen problemen zijn op de plekken waar vakantie wordt gevierd. ,,Alleen vluchten worden niet altijd uitgevoerd vanwege vulkaanas in de lucht. Vlak na asuitbarstingen wordt voor de zekerheid afhankelijk van de wind het luchtruim even gesloten.” Voor reizigers op Bali of op tussenstation Singapore van wie de vlucht wordt uitgesteld of geannuleerd, wordt opvang geregeld, aldus Van der Heijden.

Bij uitbarstingen in het verleden zetten de autoriteiten veerboten in om toeristen naar andere eilanden met vliegvelden te brengen. De Indonesische rampenbestrijding benadrukte dit weekend dat Bali nog altijd veilig is voor toeristen, met uitzondering van een zone van 7,5 kilometer rondom de vulkaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.