Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Vader gaat 7 maanden op reis en laat kinderen achter

Een 42-jarige man uit de Belgische stad Tielt is door de rechtbank in Brugge veroordeeld tot een celstraf omdat hij zijn kinderen van 10 en 15 jaar oud alleen liet toen hij op vakantie ging. De man zou een weekje naar de Dominicaanse Republiek gaan, maar bleef uiteindelijk ruim zeven maanden van huis.

De man van Dominicaanse afkomst vertelde zijn kinderen op 12 mei 2015 dat hij op vakantie zou gaan. „Ik zat niet goed in mijn vel en wilde een weekje weg. In de Dominicaanse Republiek voel ik me beter”, verklaarde de man volgens hln.be in de rechtszaal. Hij vertrok en liet de kinderen thuis achter.

Zijn 15-jarige dochter trok een week na het vertrek van haar vader op school aan de bel. Daar werd direct actie ondernomen: het meisje en haar 10-jarige broertje werden opgevangen in een instelling en werden daarna overgeplaatst naar een pleeggezin. De vader zette pas eind november 2015 weer voet op Belgische bodem.

‘Geen geld voor terugreis’

De man verklaarde in de rechtbank geen geld te hebben gehad om zijn terugvlucht te betalen. De rechter in Brugge had geen boodschap aan deze verklaring. De vader kreeg een celstraf van 18 maanden opgelegd. „Zijn vertrek heeft onomkeerbare schade aangericht bij zijn kinderen”, zei de rechter.

De moeder van de kinderen is ook van Dominicaanse afkomst en verbleef tijdens de ‘lange vakantie’ van de vader ook in dat land. Wat er met de kinderen gaat gebeuren, is niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.