Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 1 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

UNICEF: driekwart van de peuters wordt mishandeld

Een ontzettend groot deel van de kinderen wereldwijd wordt fysiek gedisciplineerd of mishandeld. Dit meldt UNICEF in een nieuw rapport.

Verontrustend noemt de organisatie de cijfers. Driekwart van de kinderen in de leeftijd tussen 2 en 4 jaar oud krijgt thuis te maken met een vorm van fysieke of psychologie agressie. Daarbij wordt zestig procent van eenjarige kinderen met geweld bestraft.

Geweld kent geen grenzen

„Baby’s worden geslagen, kinderen gedwongen tot seksuele handelingen en adolescenten vermoord op straat. Geweld tegen kinderen kent geen grenzen”, zegt Cornelius Williams, hoofd kinderbescherming van UNICEF Internationaal.

In het overgrote deel van de bovenstaande gevallen wordt het geweld gepleegd door de ouders of verzorgers van de kinderen.

UNICEF maakt zich daarbij ernstig zorgen om het seksueel geweld tegen kinderen. Ongeveer 15 miljoen meisjes in de leeftijd van 15 tot 19 hebben weleens te maken gehad met seks of seksuele handelingen onder dwang. Hiervan deed slechts 1 procent aangifte.

Verder meldt UNICEF dat zwarte tieners in de VS een negentien zo hoge kans hebben om te sterven vergeleken met witte tieners.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.