Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 25 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Tweetal ondervraagd na metro-incident Londen

De Britse politie heeft twee mannen ondervraagd in verband met de vermeende schietpartij bij het metrostation Oxford Circus in Londen. Vrijdagmiddag ontstond een massahysterie op het metrostation toen het leek alsof er schoten vielen.

Woordenwisseling

De twee mannen van 21 en 40 jaar oud zouden betrokken zijn geweest bij een woordenwisseling die tot de paniek leidde. De politie verspreidde foto’s van het tweetal. Na een oproep meldden de twee mannen zich vrijwillig op het politiebureau.

Zestien mensen raakten vrijdag gewond door de paniek en het gedrang dat op het metrostation ontstond. Mensen huilden en gilden, en vielen over elkaar heen.

De politie verspreidde een foto van het tweetal. (EPA)

Gewapende eenheden

Via het alarmnummer kreeg de politie meldingen binnen dat mensen geweerschoten hadden gehoord op het station. De politie ging uit van een terroristische aanslag en stuurde gewapende eenheden naar Oxford Circus, dat in het hart van Londen ligt.

Zaterdag was er nog geen enkele aanwijzing dat er daadwerkelijk schoten zijn gevallen. De politie wil nu graag spreken met reizigers die tijdens het incident en de evacuatie op het station aanwezig waren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.