Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 7 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

School in VS schaft kogelwerende rugzakken aan

De Verenigde Staten van Amerika hebben door de ruime wapenwetten regelmatig te maken met schietpartijen waarbij meerdere doden vallen. De meest recente is de schietpartij van enkele dagen geleden, waar een 26-jarige schutter het vuur opende op bezoekers van een kerk in Sutherland Springs in Texas. 26 kerkgangers overleden ter plekke, en meer dan twintig mensen raakten gewond. Ook de schutter zelf is na een achtervolging overleden.

Wapenwetgeving

Amerika blijft verdeeld over het aanpassen van de wapenwetten en er lijkt vooralsnog geen verandering in te komen. Daarom besloot een school in Florida het heft in eigen handen te nemen wat betreft de bescherming van de schoolgaande kinderen.

De Florida Christian School, waar kinderen vanaf hun kleutertijd tot aan het einde van de middelbare school naar toe gaan, is nooit betrokken geweest bij een schietpartij. Maar wil desondanks wel voorbereid zijn op situatie als hierboven geschetst.

Alles voor de veiligheid

De Telegraaf schrijft dat de school de ouders van de kinderen kogelwerende schilden laat kopen die zij in hun rugzak kunnen stoppen.  De leerlingen leren dat zij hun rugzak tegen de borst moeten houden mocht er onverhoopt een schietpartij plaatsvinden. Het kogelwerend schild zal dan de kogel opvangen.  Het hoofd beveiliging, George Gulla, van de school laat aan The Washington Post weten tevens te experimenteren met speciale bewakingscamera’s en het nabootsen van schietpartijen.

De kogelwerende schilden kosten een schamele honderd euro, wegen minder dan 400 gram en kunnen gemakkelijk tussen schoolboeken in de rugzak worden geschoven. Gulla: „Ik ben liever voorbereid op het ergste, dan dat ik zeg had ik nou maar…"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.