Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 27 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Prins Harry ontmoette zijn Meghan op een blind date

Prins Harry was vanaf het eerste moment dat hij de Amerikaanse actrice Meghan Markle zag, meteen overtuigd dat zij zijn vrouw moest worden. „Ze is de ware”, zei hij in hun eerste gezamenlijke interview bij de BBC.

Vandaag werd bekend dat de twee in het voorjaar gaan trouwen. In het interview werd gevraagd hoe het huwelijk tot stand is gekomen. Meghan: „Eigenlijk liet ik je nauwelijks uitpraten. ‘Kan ik nu ja zeggen?’, zei ik nog".

Blind date

Een wederzijdse vriendin heeft ze bij elkaar gebracht, maar wie dit heeft gedaan willen ze niet zeggen. Het koppel heeft elkaar later tijdens een korte vakantie van vijf dagen in Botswana beter leren kennen. „We kampeerden onder de sterren", aldus prins Harry.

Het was volgens hun vriendin absoluut de bedoeling om ze te koppelen. „Het was een blind date", zegt Meghan.

Geen Suits-fan

„Ik heb nog nooit naar Suits gekeken, ik had dus ook nog nooit van Meghan gehoord”, aldus prins Harry in het interview. Pas toen hun wederzijdse vriendin haar noemde, kwam hij er gaandeweg achter wie ze was. Toen hij Meghan voor het eerst zag dacht hij: „Nu moet ik echt mijn best gaan doen.”

Prins Harry en Meghan zijn heel snel verliefd geworden. In het voorjaar van 2018 gaan ze trouwen, ze zullen gaan wonen op Kensington Palace.

Prins Harry ontmoette zijn Meghan tijdens een blind date
Prins Harry ontmoette zijn Meghan tijdens een blind date. Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.