Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Prins Harry en Meghan Markle gaan trouwen

Het is officieel! Prins Harry (33) en Meghan Markle (36) gaan trouwen. Harry, de jongste zoon van prins Charles en prinses Diana, heeft de koningin en andere leden van de koninklijke familie op de hoogte gebracht van het voorgenomen huwelijk. De twee hebben zich begin november verloofd. Het stel geeft maandagavond een televisie-interview.

Blij

Harry en Markle hebben inmiddels zo’n anderhalf jaar een relatie en werden in september 2016 voor het eerst als koppel gespot, tijdens de Invictus Games in Toronto. Sinds een jaar is hun relatie officieel.

De ouders van Meghan Markle zijn ,,ongelooflijk blij” voor hun dochter en Harry. Dat laten ze weten in een officiële verklaring, verspreid door Kensington Palace. ,,Onze dochter is altijd een warme en liefhebbende vrouw geweest. Om haar verbintenis te zien met Harry, die diezelfde kwaliteiten deelt, betekent heel veel voor ons als ouders.” Thomas Markle en Doria Ragland wensen het stel alvast een leven vol geluk.

Prins William, de oudere broer van Harry, en zijn vrouw Kate laten weten ook blij te zijn met het voorgenomen huwelijk. ,,Het was geweldig om Meghan te leren kennen en om te zien hoe gelukkig zij en Harry samen zijn.” Dat stellen de hertog en hertogin van Cambridge, zoals de officiële titels luiden, in een verklaring.

Suits

Meghan Markle (36) werd in 2011 bekend door haar rol in de populaire advocatenserie Suits. Ze had tussen 2004 en 2013 een relatie met acteur en producer Trevor Engelson, met wie ze van 2011 tot 2013 was getrouwd. Met het huwelijk wordt Markle de tweede Amerikaanse die met een Britse prins in het huwelijksbootje stapt. In 1937 gaf Edward de Britse troon op om te kunnen te trouwen met zijn grote liefde Wallis Simpson.

De ring

Het stel zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2018 in het huwelijksbootjes treden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.