Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 11 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Prachtige toespraak tijdens uitvaart Ann-Laure (31)

Zaterdag vond de uitvaart plaats van de Belgische Ann-Laure. Deze 31-jarige vrouw en moeder van twee, is eind oktober gestorven bij de aanslag in New York. Tijdens de uitvaart waren er ruim 1700 mensen aanwezig, aldus VRT. Haar echtgenoot, Alexander Naessens, hield een prachtige toespraak.

Schoonheid en charme

„Je pakte mij en iedereen in met je onweerstaanbare schoonheid en charme. De eerste keer dat ik je ontmoette, was ik helemaal van de kaart.”

„Hoe we jou zullen missen, valt niet te beschrijven. Maar weet dat ik er alles aan zal doen om onze zoontjes zo goed mogelijk op te voeden”, sprak Alexander. „De wereld lag aan onze voeten, maar in één luttele seconde werd alles verwoest.”

Slachtoffer van moderne oorlogen

„Ann-Laure is het oorlogsslachtoffer geworden van hoe moderne oorlogen gevoerd worden. De gedachte ‘nooit meer oorlog’, is nog nooit zo ver geweest”, vervolgt Alexander. „En dan Ann-Laure, iemand die steevast opkwam voor de zwakkere in de samenleving, iemand die zoveel vrijwilligerswerk heeft gedaan… Dat zij op brutale wijze vermoord moest worden, maakt het een nog grotere tragedie."

Ann-Laure was eind oktober met haar moeder en twee zussen op stedentrip in New York, toen de wagen het fietspad opreed. Ann-Laure en zeven anderen kwamen om het leven. De familieleden van Ann-Laure zijn verder ongedeerd.

https://twitter.com/MFarenger/status/925903273722351616

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.