Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 5 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Minstens 27 doden bij schietpartij in kerk Texas’

In de Amerikaanse staat Texas heeft een man het vuur geopend in een baptistenkerk. Daarbij zijn minstens 27 doden gevallen, zo vertelt een politiecommissaris tegenover de BBC. 30 anderen zouden gewond zijn geraakt.

Het incident vond plaats in de First Baptist Church in Sutherland Springs, een kleine 50 kilometer ten oosten van San Antonio. Volgens lokale media is onder de slachtoffers ook een tweejarige.

Schutter dood

De lokale media melden ook dat de schutter inmiddels dood is en dat er geen andere schutters actief zijn. Volgens ooggetuigen heeft de schutter zijn wapen meerdere keren herladen voordat hij gedood werd.

Er is veel politie actief bij de kerk en agent Thomas Silvas heeft tegenover FOX News gezegd dat de ambtenaren bezig zijn met het verwijderen van de lichamen. Ook zijn er reddingshelikopters ingezet en is de FBI inmiddels aanwezig.

’50 mensen aanwezig’

Volgens een omwonende vond de schietpartij net voor 12 uur ‘s middags lokale tijd plaats, zo meldt het Australische News.com.au. Er waren toen ongeveer 50 mensen in de kerk aanwezig om de dienst bij te wonen, zo beweert hij.

Zowel president Donald Trump als gouverneur Greg Abbott van Texas hebben hun medeleven met de slachtoffers via Twitter gedeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.