Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Nieuws 1 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Meisje (7) glipt er tussenuit en vliegt bijna weg

Een 7-jarig Zwitsers meisje heeft afgelopen zondag voor aardig wat consternatie gezorgd toen ze besloot om zonder medeweten van haar ouders in haar uppie op de trein te stappen richting het vliegveld van Genève.

Trein

Ze was met haar moeder en vader op het Centraal Station van Genève, sloop er in een onbewaakt ogenblik tussenuit, en pakte de trein naar het vliegveld dat een halte verderop is. Het meisje liep vervolgens naar de douane waar ze zonder problemen werd doorgelaten. Dat lukte doordat ze zich liet omringen door volwassenen die haar ouders konden zijn.

Eenmaal in de vertrekhal liep ze naar een gate. Doordat ze zo klein was kon het meisje ongemerkt langs de balie glippen. Ze probeerde vervolgens aan boord te komen van een vliegtuig richting Frankrijk door een bemanningslid te volgen, maar die stuurde het meisje terug naar de balie. Bij haar tweede poging deed ze net alsof ze op zoek was naar haar ouders, maar ook dit mislukte.

Veiligheidscamera’s

Ze kwam wel in het vliegtuig, maar voordat het opsteeg had men door dat er iets niet klopte en werd het meisje overgedragen aan de politie. Haar ouders hadden inmiddels ook de politie ingeschakeld die op basis van beelden van veiligheidscamera’s de hele tocht van het meisje van het station tot op het vliegtuig kon zien.

„Wij kunnen niet zeggen welke vliegtuigmaatschappij bij dit voorval betrokken is geweest”, aldus Bertrand Staempfli, woordvoerder van de luchthaven van Genève, tegen persbureau Reuters. „Dit had nooit mogen gebeuren en we gaan de veiligheidsprocedures strenger maken na dit hoogst betreurenswaardige incident.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.