Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Man op FB: Van wie is het huis op mijn land?

Een Canadese man wist niet wat hij zag toen hij donderdagochtend onderweg was naar zijn werk. Hij was nog maar net vertrokken toen hij op zijn land een complete woning zag staan. De man had geen idee wat hij met de situatie aan moest en besloot op Facebook om hulp te vragen: „Heeft een van jullie weleens een huis gevonden?”

Huis op grond

Het moet een rare gewaarwording zijn: je gaat onderweg naar je werk en plots zie je een mysterieus huisje op je stuk land staan. Het overkwam Patrick Maze, die het huis nog steeds zag staan na eens goed in zijn ogen te hebben gewreven: „Ik heb een situatie als deze nog nooit meegemaakt, maar misschien mijn Facebookvrienden wel, dus ik hoop dat jullie me wat hulp kunnen bieden.”

Bij zijn post plaatste de boer ook een foto waarop het huis te zien is. „Het staat er nog steeds”, zo schreef hij op zondagochtend. „Dus ben of ken jij iemand die zijn huis is verloren, laat het me weten. Natuurlijk moet je wel bewijzen dat het van jou is voor je het mee kan nemen.”

So I've never run into this situation before, but maybe my fb friends have, so I am reaching out for some guidance.Have…

Posted by Patrick Maze on Sunday, October 29, 2017

De grote vraag was natuurlijk hoe het huis daar terecht was gekomen: „Wellicht heeft iemand het gestolen en het vervolgens op mijn terrein gedumpt”, speculeerde Maze. „Als ik er een kelder onder installeer, mag ik deze dan houden?”, vroeg hij zich verder af.

Mysterie opgelost

Het mysterie kon uiteindelijk worden opgelost toen ene Brenda Robertson reageerde. Zij verklaarde een prefab-woning te hebben gekocht. In plaats van de woning netjes bij haar af te leveren, is het ergens op een stuk grond van meneer Maze gedumpt.

Volgens Robertson waren er problemen met de vergunningen en moest de woning daarom terug worden gebracht naar Winnipeg, op z’n minst 5,5 uur rijden. Daar had de vervoerder klaarblijkelijk geen trek in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.