Buitenland

Lichaam vermiste Gaia Pope mogelijk gevonden

In de zoektocht naar Gaia heeft de politie een lichaam gevonden. (Foto: Colourbox)

Foto van 'Merel Driessen'

18 NOV 2017

De Engelse politie heeft tijdens de zoektocht naar de vermiste Gaia Pope (19) een lichaam gevonden. De politie heeft er ‘vertrouwen’ in dat het aangetroffen lichaam dat van de vermiste Gaia is. Dat zeggen Britse media.

Zoekteams vonden het lichaam zaterdagmiddag in de buurt van Swanage, waar Gaia voor het laatst levend is gezien. Het lichaam lag dicht in de buurt van de plaats waar donderdag kleren van Gaia werden aangetroffen.

Politie heeft vertrouwen

Het lichaam moet nog geïdentificeerd worden. Maar de inspecteur van het onderzoeksteam weet bijna zeker dat het aangetroffen lichaam van Gaia Pope is. Haar familie is op de hoogte gesteld van de vondst.

De 19-jarige Gaia werd op 7 november voor het laatst gezien in de kustplaats Swanage. Twee mannen van 19 en 49 en een 71-jarige vrouw werden eerder deze week gearresteerd op verdenking van moord. Alle drie kenden ze Gaia. De verdachten zijn inmiddels weer vrijgelaten.

BEKIJK OOK


Views

600+

Aartsbisschop schuldig aan verhullen kindermisbruik. / EPA

Aartsbisschop schuldig aan verhullen kindermisbruik

Philip Wilson verlaat de rechtbank. / EPA

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

1 UUR

Een rechtbank in Australië heeft aartsbisschop Philip Wilson van Adelaide schuldig bevonden aan het in de doofpot stoppen van kindermisbruik door een priester. Volgens Australische media is hij daarmee de hoogste katholieke geestelijke ooit die voor een dergelijk vergrijp is veroordeeld.

Misbruik

Wilson was aangeklaagd omdat hij jarenlang een priester de hand boven het hoofd had gehouden, hoewel al in 1976 een toen vijftienjarige jongen hem had verteld door de man te zijn misbruikt.

De bewuste priester werd in 2004 veroordeeld voor negen gevallen van kindermisbruik en overleed in 2006 in de gevangenis.

Strafmaat

De rechtbank maakt naar verwachting in juni de strafmaat bekend. Wilson kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen. In een verklaring schreef de aartsbisschop dat hij „overduidelijk teleurgesteld" is.

BEKIJK OOK


Views

100+

Noodhulp vluchtelingen wereldwijd harder nodig dan ooit

Hulp vluchtelingen wereldwijd harder nodig dan ooit

Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht.

Foto van 'Erik Jonk'

1 UUR

Stichting Vluchteling voert de komende vier weken actie voor de ruim 65 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Mensen kunnen zelf een actie starten en geld inzamelen, doneren of meelopen met de Nacht van de Vluchteling op 16 juni. Maandagmorgen wordt de actie actief gestart met het uitdelen van Metro bij stations in Rotterdam en Den Haag. Op de voorkant van de krant staat paginagroot de vraag: Waar hangt jouw leven vanaf?

Verschil tussen leven en dood

Stichting Vluchteling voert actie omdat noodhulp wereldwijd harder nodig is dan ooit. Sinds vele jaren waren de noden van vluchtelingen in landen als Myanmar, de DR Congo en Oeganda niet zo ernstig en omvangrijk als nu. In conflictcrises zijn schoon drinkwater, noodvoeding voor ondervoede kinderen en medicijnen voor de zieken vaak het verschil tussen leven en dood.

In het noorden van Oeganda stroomden de afgelopen tijd meer dan een miljoen vluchtelingen uit Zuid-Soedan binnen. De meesten berooid, gevlucht met slechts de kleding die ze op dat moment aan hadden. „Zij zijn op de vlucht voor een wreedheid waar wij ons geen voorstelling bij kunnen maken”, meldt stichting Vluchteling.

Dodelijk virus ebola

„Ook is in de Democratische Republiek Congo het geweld opnieuw opgelaaid. Vele duizenden onschuldige burgers uit kleine afgelegen dorpen moeten vluchten voor het geweld van gewapende groepen, vaak niet voor het eerst. Daarbij komt de recente uitbraak van ebola, een zeer besmettelijk en dodelijk virus. Hier horen we de meest verschrikkelijke verhalen van onmenselijk geweld. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, oude mensen of invaliden zijn het aller kwetsbaarst en verliezen het eerst hun leven. Door de gevechten, maar ook vaak door een simpel gebrek aan schoon drinkwater, noodvoeding, een dak boven hun hoofd of medicijnen voorgoed te behandelen ziektes als malaria, cholera of diarree. Noodhulp is bitterhard nodig, en daar zet Stichting Vluchteling zich voor in.”

Meer weten?

Kijk op vluchteling.nl/geefnu. Of schrijf je in en loop mee met de Nacht van de Vluchteling via nachtvandevluchteling.nl.

BEKIJK OOK


Views

100+

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone
Likeability of 5

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

Een vakantiefoto van Metro’s freelancefotografe Femmy Weijs.

In samenwerking met Asus

17 MEI 2018

Een hopelijk heerlijke zomer komt eraan. Tijd voor vakantiefoto’s! Maar hoe maak je nou de meest prachtige vakantiekiekjes met je smartphone?

Onvermijdelijk (en hartstikke leuk) natuurlijk, het schieten van vakantiefoto’s. Hoe maak je nou plaatjes van goede kwaliteit, waar je later met heel veel plezier naar kunt terugkijken? Computer- en smartphonefirma ASUS en Metro geven je tips waar op je op zou kunnen letten als je je vakantiefoto’s met je smartphone wil maken. De komst van de nieuwe ASUS ZenFone 5 (zie onderaan) heeft daar alles mee te maken.

Bereid je voor

Ga voordat je op vakantie gaat op zoek gaan naar voorbeeldfoto's van je bestemming. Google bijvoorbeeld eens op 'photography locations in’. Doe dat in het Engels, want dan vind je de meeste voorbeelden op het web. Zo kom je ook blogs tegen van mensen die de locatie al eerder bezocht hebben en zij geven tips voor mooie fotografielocaties.

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

Nog een favoriet van freelancefotografe Femmy Weijs.

Het weer

Daar ben je dan op je bestemming! Wanneer je een dag van te voren al weet dat je naar een fotografielocatie gaat, let dan even op het weer. Niet dat je er veel aan kunt veranderen… De momenten met het mooiste licht van een zonnige dag zijn: 10 tot 20 minuten voor zonsopkomst en na zonsondergang en een uur na zonsopkomst en het uur voor zonsondergang. Kies in ieder geval momenten uit wanneer de zon niét op zijn hoogste punt staat.

Maak het spannend

Zorg dat je niet altijd standaard foto’s krijgt, maar maak ze eens wat spannender. Je hoeft je onderwerp niet altijd in het midden te zetten, maar speel eens met de compositie door je onderwerp meer naar links of naar rechts te schuiven.

Neem de tijd

Neem de tijd voor je foto's. Wanneer het op jouw fotografielocatie druk is met andere bezoekers, wacht dan een moment af wanneer deze mensen weer weg zijn. Dit geldt voor landschapfoto's maar ook voor portretfoto's. Probeer je achtergrond zo rustig mogelijk te krijgen.

Schiet maar raak

Maak altijd meerdere opnames. Wanneer je er maar één of twee maakt, zul je achteraf altijd zien dat iemand bijvoorbeeld net op dat moment zijn of haar ogen dicht heeft. Wanneer je meerdere opnames maakt, heb je thuis altijd wat te kiezen.

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

De ZenFone 5. / ASUS

ZenFone5 denkt mee

ASUS start deze week met de pre-order voor de ZenFone 5 (399 euro) en deze ligt op 28 mei in de winkel. Deze smartphone wordt gezien als ‘je intelligente metgezel die altijd voor je klaar staat’. De Zenfone5 is meer dan een smartphone. Hij maakt perfecte foto’s (da’s goed nieuws voor je vakantie), zonder dat je er goed bij na hoeft te denken. Hij beschikt namelijk over kunstmatige intelligentie.

Het intelligente systeem met twee camera's (Sony IMX363 sensor) in de ZenFone 5 heeft geavanceerde AI-functies die anticiperen op je behoeften en zich aanpassen aan jouw voorkeuren. Zo kun je je concentreren op het onderwerp in plaats van op de camera. Voor het maken en bekijken van foto’s is het 19:9 All-Screen-Display een mooie tool, meldt ASUS.

Slimme accu

En oh ja, heb je je oplader tijdens een vakantiedag even niet bij je? De ZenFone5 gaat slim met zijn accu om. Je hebt dus een langere batterylife.

Belangstelling voor de pre-order? Dan klik je hier.

BEKIJK OOK


like
user_b5050de53d81332bb030c11e9758358ebb90ebaf_avatar

Views

5k+

Goodiebags royal wedding gaan over de kop op Ebay

Meghan Markle en prins Harry/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Er waren 2.640 genodigde 'normale Britten' bij het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle, maar blijkbaar is niet iedereen heel gehecht aan de goodiebags die er na afloop werden uitgedeeld. Op Ebay worden er de nodige aangeboden.

En dat gaat dan niet om een lullig bedragje. De tasjes worden namelijk aangeboden vanaf 300 tot zelfs 700 euro. En aangezien er geveild wordt, kan dat bedrag misschien nog wel aardig oplopen.

Koelkastmagneet

De tasjes bevatten een programmaboekje, een flesje Windsor Castle-water, een chocolademunt, een magneet voor op de koelkast en een voucher die 20 procent korting geeft op een aankoop in de museumwinkel van Windsor Castle. Dan lijkt een paar honderd euro behoorlijk veel, al kan een programmaboekje na verloop van tijd nog wel flink wat opleveren.

De goodiebags waren alleen voor de geluksvogels. De zeshonderd aanwezige vrienden, familieleden en collega's van het bruidspaar kregen niet zo'n tasje.

BEKIJK OOK


Views

1k+

Gieren met Gabbers en korting voor Metrolezers

Gieren met Gabbers en korting voor Metrolezers

De Gabbers van 2018 met vlnr Ali B, Martijn Koning, Roué Verveer en Najib Amhali. / Vincent van Dordrecht.

In samenwerking met Gabbers

17 MEI 2018

koop gabber tickets

Gabbers laten het Ziggo Dome-publiek op 29 en 30 juni bulderen, maar op weg naar de twee lachen-gieren-brullen-avonden maken zij ook Metro een stuk vrolijker.

Gieren doen Roué Verveer, Martijn Koning en Najib Amhali niet alleen tijdens het schrijven van de Ziggo Dome-shows voor eind juni. Nee, dat doen de heren ook bij Metro aan tafel. Het. Gaat. Maar. Door. Vanaf donderdag 17 mei houdt Metro een Gabber-donderdag, met wekelijks een cartoon Zit Een Gabber In De Metro. Ook wordt de lezers gevraagd om grappen te maken en in te sturen (daarover later veel meer) en zijn er verrassende ticketacties die overal kunnen opduiken. Metrolezers krijgen zelfs 20 euro korting! (gebruik vouchercode metro).

Nieuwe vrienden

Verveer was al twee keer Gabber, Koning, Amhali en Ali B zijn z’n nieuwe vrienden. De vier topcomedians aan de vooravond van hun gezamenlijke knallende show vol stand-up, verschillende soorten humor en hilarische showonderdelen. Oh nee drie. Ali B was even druk.

Waar is Ali eigenlijk?

Martijn: Vast een clip opnemen, iets groots in elk geval waar wij nooit aan toe komen.

Najib: Of een of andere prijs in ontvangst nemen. Of The Voice Kids of The Voice met bejaarde mensen, The Voice Dead? Ach, hij blijft een gabber.

Zulke goeie grappen

Waren jullie al gabbers?

Najib: Wij kennen elkaar natuurlijk al járen van Comedytrain in Toomler Amsterdam, dat schept een band. We weten wat we als comedian moeten doen, maar ook hoe we moeten reageren als het bij iemand even niet zo lekker loopt.

Martijn: Dat maakt ons ook sterk. Als we Comedytrain doen maakt iedereen zulke goeie grappen, dat je wel mee moet.

Roué: Bij Comedytrain leer je een avond samen maken en dat nemen we mee naar Gabbers in Ziggo Dome. Je speelt niet voor jezelf. Mensen gaan niet blij naar huis omdat ze zo om comedian twee of vier in de line-up hebben gelachen, maar omdat we samen zo’n mooie avond hebben verzorgd. Elke avond zijn we een team.

Martijn: Dit is het mooiste wat je ooit gezegd hebt, Roué. Ik vind samen zo’n avond maken altijd een feest. Dat mis ik weleens als ik alleen op tournee ben.

De Kuip!

Jullie zijn bekend met grote menigtes hè?

Najib: De Kuip.

Martijn: Dat vertelt Najib nou werkelijk nooit. Echt hoor, nooit haha. Voor mij zijn het Carré en Lowlands.

Roué: Ziggo Dome met Gabbers uiteraard. En ook De Kuip.

Hoe bespeel je 11.000 mensen?

Roué: Hetzelfde als 250 mensen, exact hetzelfde. Zo voelde het de vorige keren voor mij. Je moet je niet druk maken over het aantal, maar gewoon lekker spelen en goeie grappen hebben.

Najib: Maar oefenen kun je het niet.

Martijn: Dat je het niet kunt trainen, daar maak ik me nog een klein beetje zorgen over.

Najib: Het gaat vanzelf Martijn, het geeft je gewoon een kick.

Roué: In Amerika doen ze niet anders.

Papier hier, papier weg

Gaan jullie gezamenlijk try-outen?

Roué: Zeker, we hebben try-outs in kleine theaters. Vorig jaar deden we dat twee keer in Oss. Dan kwamen we met papieren op, legden ze weg, pakten de papieren er weer bij. Het publiek vindt dat leuk. Men weet: we zitten bij een try-out.

Najib: En dan roepen we ‘en nu komen er in het echt vijf danseressen op het podium’ of ‘en nu knalt er vuurwerk!’

Roué: Na die try-outs hebben we een compleet nieuw script. Er vallen dingen af en goeie teksten die ter plekke worden geïmproviseerd voegen we toe.

Najib: Ik mail weleens teksten door, maar die lezen de anderen nooit. En dan zeggen ze van wel.

Martijn: Dat heb ik nou ook. Niemand leest wat ik bedenk.

Najib: Echt wel!

Martijn: Bij Ali had ik drie keer in de tekst gezet ‘Ali je leest dit toch niet’ en toen viel hij door de mand. Zei ik. Ik blufte natuurlijk.

Surinaamse vader...

Ben jij door je Gabberservaring een beetje de vader van de groep, Roué?

Martijn: Goeie vraag aan een Surinamer!

Roué: Ik steek mijn handen niet in het vuur als iemand me vraagt of ik de vader ben, haha. Maar zonder gekheid: Ik ben wel de persoon die zich het minst zorgen maakt.

Martijn: Jij bent de chillfactor.

Najib: VERDER VINDEN WE HET HELEMAAL NIET SPANNEND!

Roué: Geen paniek mensen, het komt allemaal goed.

Is er een overkoepelend thema?

Najib: Verbinding.

Martijn: Maar we gaan het er niet de hele avond over hebben.

Najib: Maar ja, we zijn verbonden. We zijn Gabbers, we houden van eten. De maatschappij, dat zijn wij! Maar We Are The World doen we niet hoor.

Martijn: Eigenlijk zijn wij veel meer verbonden dan de vorige Gabbers, al denken de mensen misschien van niet. We kennen elkaar al zó lang.

Humor is de oplossing

Jullie gaan Metro op donderdag grappiger maken… Kunnen de media sowieso een beetje meer humor gebruiken?

Roué: Ik denk dat álles een beetje meer humor kan gebruiken. Humor is de oplossing voor alles.

Vinden jullie ons over het algemeen een beetje zuurpruimen?

Roué: Witte mensen?

Martijn: Nee, de krant man, hahahahahaha.

Najib: Ik vind dat een krant wel serieus mag zijn en wat minder met sensatie moet werken. Hoewel ik ook weet dat een krant verkocht moet worden.

Martijn: Ach, je denkt bij elke krant wel iets. Bij de Volkskrant: hoeveel tijd denk je dat ik ’s morgens heb om te lezen? Bij de Telegraaf: hallo, we gaan niet allemaal kapot hè. Maar kranten brengen ook wel humor toch, door strips en columnisten.

Als het maar hard is

Jullie gaan er in Metro in elk geval voor zorgen. Binnenkort worden lezers ook gevraagd ter beoordeling grappen naar jullie te sturen. Wat geven jullie hen mee?

Martijn: Ga op het nieuws zitten.

Roué: Het maakt geen donder uit waar je het over hebt, als het maar hard is.

Martijn: Het is volgens mij goed als Metro voor de lezers een kader schept. Dat het over Trump moet gaan bijvoorbeeld. Of de lichamelijke tekortkomingen van Gabbers. Speel met onze zwakheden, pak ons maar aan.

Najib: Gebruik huis-tuin-en-keuken-dingen, altijd goed. Zou je mijn emailadres bij de oproep willen plaatsen trouwens? Ik heb namelijk voor Ziggo Dome nog wel een paar goeie grappen nodig.

Thuis of een topavond

Tot slot, waarom moeten we naar jullie in de Ziggo Dome komen kijken?

Roué: Om een topavond te hebben natuurlijk, met verschillende soorten comedy van hoog niveau. Je kunt ook niet komen hè, maar ja.

Najib: En spektakel.

Martijn: Omdat je een combinatie van vier Gabbers in Ziggo Dome krijgt die je nooit meer gaat zien. Laat je verder maar verrassen.

Roué: Je kunt kiezen. Thuisblijven of een topavond hebben. Wat doe je?

Kaarten met korting!

Metrolezers kunnen vanaf donderdag 17 mei profiteren van een kortingsactie van Metro en Gabbers. Kaarten voor de shows op 29 en 30 juni in Ziggo Dome bestel je via www.gabbers.nl. Metrolezers krijgen 20 euro korting! (elke rang).

Wie tickets via Gabbers.nl bestelt, moet daarvoor de vouchercode metro invoeren. Zo profiteer je van de kortingsactie.

Fastlane

Op donderdag (wekelijks vanaf 17 mei) wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bovendien het Gabbers Lucky Hour gehouden. Wie in dat uur kaarten met de metrocode bestelt, maakt deze keer kans op een gratis fastlane.

BEKIJK OOK


Views

4k+

Na 12 jaar weer vrouw bevallen op afgelegen eiland

Het is niet toegestaan om te bevallen op het afgelegen eiland Fernando de Noronha. Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Sinds 12 jaar tijd is er een vrouw bevallen op het afgelegen Braziliaanse eiland Fernando de Noronha. Een bizarre en bijzondere verrassing voor iedereen, inclusief de ouders van de baby.

Niet toegestaan om te bevallen

Fernando de Noronha, een afgelegen archipel aan de Atlantische Oceaan heeft een bevolking van amper 3.000 mensen. Omdat er geen kraamafdeling is op het eiland, is het voor zwangere vrouwen niet toegestaan om te bevallen op het eiland.

Foto: Pexels

Aanstaande moeders worden geadviseerd om naar het vasteland te reizen. De dichtstbijzijnde grote stad Natal is 365 km van het eiland verwijderd.Toch heeft er afgelopen weekend een bevalling plaats gevonden op Fernando de Noronha.

De 22-jarige moeder wist niet dat ze zwanger was. Ook al was het haar tweede zwangerschap, ze heeft er niets van gemerkt, melden Australische media. De vrouw die anoniem wil blijven, kreeg vrijdagavond buikpijn en voor ze het wist was ze bevallen van een meisje. ,,Op vrijdagavond had ik pijn en toen ik naar de badkamer ging, zag ik iets tussen mijn benen naar beneden glijden," zegt de verbaasde vrouw aan lokale media.

BEKIJK OOK


Views

1k+

Vader duwt dochter (12) van brug en springt zelf

Vader duwt dochter (12) van brug en springt zelf

Vader duwt dochter (12) van brug en springt zelf. Foto: Google Streetview

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een vader heeft zondag in Midden-Italië zijn 12-jarige dochter van een brug afgeduwd, ze heeft het niet overleefd. Even later sprong hij zelf ook de diepte in. „Vergeef me, vergeef me” riep de man, ook hij overleefde de val niet. Het drama gebeurde op een 30 meter hoge brug van een autosnelweg in de buurt van Francavilla al Mare in de Abruzzen.

Specialisten probeerden de man urenlang van zijn wanhoopsdaad af te houden. Hij eiste dat de hulpverleners uit de buurt van het meisje zouden blijven. Op hem inpraten bleek uiteindelijk tevergeefs.

De politie sluit volgens het Italiaanse persbureau ANSA niet uit dat de tragedie te maken heeft met een andere zaak eerder op de dag in het nabije Chieti. Daar viel een vrouw, mogelijk de moeder van het kind, van een balkon op de vierde verdieping. Ze overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

BEKIJK OOK


Views

2k+