Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 11 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Koppel koopt krot voor één pond en bouwt droomhuis

Voor één pond een krot kopen en het renoveren tot een waar paleis: het lukte de Britse Sam and Rachael Kamau, nadat ze vorig jaar een bedenkelijke aankoop deden.

Huizen voor één pond

In Wavertree, een plaats dichtbij Liverpool, was er een speciaal project waarbij huizen voor slechts een pond in de verkoop gingen. Het waren dan ook echt krotten, zo had het huis van de familie Kamaus een badkamer zonder vloer en een trap dat net geen waterval was. Voordat het stel het huis kocht, konden ze niet eens naar binnen, omdat het te gevaarlijk zou zijn.

Ze hebben het huis uiteindelijk toch gekocht, omdat ze er een gokje op wilden wagen. In het huis waar het stel hiervoor woonde, moesten de kinderen namelijk een kamer delen. Met zijn allen was hun huurhuisje toch een klein beetje krap.

„Alles aan het huis moest vervangen worden, behalve de stenen aan de buitenkant”, laat het stel weten aan Metro UK.  „Toch was het de beste dollar die we ooit gespendeerd hebben.”

Zo zie je maar dat je af en toe eens tussen de regels moet lezen. „Het was het lelijkste huis dat we ooit gezien hadden, en veel mensen hadden allang omgedraaid. Maar wij zagen, buiten de slechte staat van het huis, een enorme ruimte", aldus Rachel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.