Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 9 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Grootste drugsvangst ooit in Colombia

De politie in Colombia heeft woensdag twaalf ton cocaïne in beslag genomen. Volgens de president van het land, Juan Manuel Santos, gaat het om de grootste drugsvangst ooit.

Grootste ooit

„Dankzij een politie-operatie met inlichtingen uit het buitenland van bevriende landen, hebben we de grootste inbeslagneming ooit gedaan”, aldus de president.

De drugs hebben een geschatte straatwaarde van 310 miljoen euro. Vermoedelijk waren de drugs bestemd voor de VS, het land dat als grootste afnemer van de gesmokkelde drugs vanuit Colombia te boek staat. De drugs werden gevonden op vier boerderijen in de provincie Antioquia, waar ze onder de grond lagen opgeslagen.

Golfkartel

De autoriteiten hebben laten weten dat de drugs eigendom zijn van een van de machtigste drugsbendes in het land, het Golfkartel. Dit kartel staat bekend als een van de grootste cocaïneproducenten ter wereld.

Na het vredesakkoord tussen de Colombiaanse regering en rebellenbeweging FARC, is het Golfkartel de grootste bedreiging van de openbare veiligheid. De regering wordt verweten dat waar eerder rebellen van de FARC, nu drugscriminelen hun gang kunnen gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.