Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 8 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Duitsers kunnen man, vrouw of anders zijn

Eind juni legaliseerde het Duitse parlement het homohuwelijk. Het huwelijk tussen twee mannen was lange tijd verboden, maar kwam in een stroomversnelling nadat een jongen een persoonlijke vraag stelde aan bondskanselier Angela Merkel. Na de bekendmaking van het toestaan van het homohuwelijk, stroomden de jubelende reacties op Twitter binnen.

Nu is het opnieuw raak, de Duitsers maken namelijk baanbrekend nieuws wereldkundig: Ze kunnen zich in het vervolg laten registreren als man, vrouw, anders, of interseksueel.

https://twitter.com/ErasmusFestival/status/928241217573457921

Discriminatie

Dit maakte het Gerechtshof in Karlsruhe woensdag bekend in een zaak die door de beweging Dritte Option ( derde mogelijkheid) was aangespannen. Het Hof baseerde haar uitspraak op de Grondwet ter bescherming van het persoonsrecht.

Deze wet is in het leven geroepen om mensen te beschermen die te maken hebben met geslachtsidentiteit. Het Hof merkte op dat de uitsluiting van een derde mogelijkheid discriminerend zou zijn. De bedoeling is dat deze derde mogelijkheid voor het einde van 2018 wordt ingevoerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.