Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Drie doden nadat man vuur opent in supermarkt

Update 15.20 uur: De politie heeft na een klopjacht een 47-jarige man gearresteerd. Ook is er meer informatie over zijn drie slachtoffers. Twee mannen overleden ter plekke in de Walmart. Een vrouw bezweek aan haar verwondingen in het ziekenhuis.

————————

De politie in het Amerikaanse Colorado is op zoek naar een man die in een Walmart het vuur opende. De man schoot daarbij ogenschijnlijk willekeurig mensen neer. Drie mensen zijn om het leven gekomen.

Nonchalant

Volgens de politie betrad de schutter woensdagavond heel „nonchalant” de Walmart in Thornton, voor hij even na 18:00 uur begon te schieten. Daarna liep hij weer naar buiten, stapte in een rode auto en vertrok: „We hebben vooralsnog vastgesteld dat de actie compleet willekeurig was. Getuigen verklaarden dat de dader binnenkwam en willekeurig op een groep begon te schieten.”

Over het motief van de dader is niets bekend. Volgens politiewoordvoerder Victor Avila zijn er geen aanwijzingen dat het om een terreurdaad gaat.

Politie bij de Walmart waar de schietpartij plaatsvond. Foto: afp.

Twee mannen overleden ter plekke, een vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze later aan haar verwondingen overleed.

Vluchten

De politie is nog op zoek naar de schutter. Het gaat om een blanke man, die op het moment van de schietpartij een donkere jas en een blauwe spijkerbroek droeg.

Tegenover Reuters verklaarde een klant, de 44-jarige Aaron Stephens, dat hij net aan het afrekenen was toen hij schoten hoorde: „Werknemers en klanten begonnen te schreeuwen”, verklaart hij. Iedereen besloot vervolgens te vluchten: „Ik rende ook naar buiten, want ik wilde niet worden neergeschoten.”

Een vrouw verklaarde tegenover het lokale 9NEWS dat haar zoon getuige was van de schietpartij. Hij verklaarde zo’n 30 schoten gehoord te hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.