Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 29 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Boze buschauffeur rijdt expres negen haltes voorbij

Een Belgische buschauffeur heeft maandag tijdens zijn rit tussen Leuven en Brussel expres negen haltes overgeslagen. Hij was kwaad omdat er meerdere keren onnodig op de stopknop gedrukt was.

Het was een uur of 4 in de middag toen de chauffeur van vervoerder De Lijn bij de halte Veltem Steenweg stopte. Er was op de stopknop gedrukt, maar niemand stapte uit. Hierop stond de chauffeur op en schreeuwde door de bus wie de er op de bel geduwd had. „Furieus”, bestempelde een reiziger de houding van de man.

Nog bozer

Niemand reageerde op de vraag van de chauffeur. „Omdat niemand antwoordde, werd hij nog wat kwader. Hij liet weten dat hij pas zou vertrekken wanneer de ‘boosdoener’ zich kenbaar gemaakt had”, vertelde de reiziger in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Uiteindelijk vertrok de chauffeur na heel wat getouwtrek alsnog. Hij stopte alleen niet meer op de negen volgende haltes. Een aantal kilometer verderop stopte de bus alsnog en konden de reizigers het voertuig verlaten. „Daar stonden we dan, in de gietende regen.”

Bij De Lijn wordt het verhaal bevestigd. De chauffeur is inderdaad de fout ingegaan, zegt een woordvoerder. Tegelijkertijd worden de reizigers opgeroepen te stoppen met het ‘belletje-trek’. Eenzelfde incident vond overigens slechts anderhalve maand geleden ook al plaats. Een andere buschauffeur, ook van De Lijn, was zo klaar met het belletje-trekken dat hij twaalf haltes oversloeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.