Barbie krijgt een hoofddoek

14 november 2017 om 11:14 door Metro
Barbie krijgt een hoofddoek
Ibtihaj Muhammad met de nieuwe Barbie. Foto: AFP.

Speelgoedmaker Mattel heeft maandag een primeur aangekondigd: voor het eerst zal er een Barbie worden verkocht die een hoofddoek draagt. De Barbie is geïnspireerd op de Amerikaanse sportster Ibtihaj Muhammad.

Atlete met hoofddoek

Muhammad was de eerste atlete met een hoofddoek ooit die deel uitmaakte van het Amerikaanse olympische team. De schermster werd niet veel later ook de eerste Amerikaanse moslimvrouw die een medaille wist te pakken op de Olympische Spelen.

Daarom ziet Mattel haar als een rolmodel voor de Amerikaanse moslimgemeenschap en als het ideale uithangbord om de nieuwe Barbie te promoten: „Ik ben trots dat kleine meisjes over de hele wereld nu met een Barbie kunnen spelen die ervoor kiest een hoofddoek te dragen. Dit is een kinderdroom die uitkomt”, zo tweette Muhammad.

 

Diverser aanbod Barbies

Mattel biedt een steeds diverser aanbod Barbies aan in de hoop de aantrekkingskracht van Barbie te vergroten. In het laatste kwart nam de verkoop van Barbies met 6 procent af in vergelijking met vorig jaar.

De nieuwste Barbie ligt vanaf 2018 in de winkel.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!