Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 28 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Zelfs Barack Obama heeft juryplicht

In de Verenigde Staten beslissen de rechtbanken en gerechtshoven rechtszaken op grond van een beslissing genomen door een jury. Deze jury bestaat uit burgers uit allerlei delen van de samenleving. Dat niemand hieraan ontsnapt werd zaterdag duidelijk, toen voormalig president Barack Obama (56) werd opgeroepen.

Genoeg ervaring

CNN meldt dat de voormalig president volgende maand in de staat Illinois wordt verwacht, waar de rechtszaak zal aanvangen.  Hoofd van justitie in de regio Cook County, rechter Timothy Evans, heeft de oproep voor juryplicht inmiddels bevestigd.

CNN laat weten contact te hebben gezocht met de woordvoerder van Obama, deze heeft echter nog niet gereageerd. Vaststaat in ieder geval dat Obama de perfecte jurykandidaat is.De voormalig president studeerde rechten aan Harvard Law School, en deed ervaring op als docent rechten.

Selectie

Obama woont in Washington, maar heeft ook een huis in Chicago, en valt daarmee binnen het rechtsgebied van Cook County.

Het is niet de eerste keer dat een oud-president wordt opgeroepen om aan zijn juryplicht te voldoen. In 2015 ging George. W. Bush hem voor. Bush werd opgeroepen voor jurydienst in Dallas, Texas, maar werd uiteindelijk niet geselecteerd.

Juryleden in Cook Country krijgen $17,20 per dag, wat neerkomt op €14,80.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.