Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 13 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Verwarde man laat jaar lang kranen open staan

Een verwarde man (31) uit de Duitse stad Salzgitter heeft een jaar lang de kranen van zijn wastafel, bad en wc laten lopen. De verhuurder van de woning en het waterleidingbedrijf sloegen alarm toen de rekeningen wel erg hoog op liepen.

Rekening van bij 11 duizend euro

Volgens de politie heeft de man in totaal 7 miljoen liter water verbruikt. Ter vergelijking: Nederlanders gebruiken per jaar gemiddeld 46 duizend liter water. De verhuurder van de woning en het waterleidingbedrijf waren bang dat de rekening van de man zou oplopen tot 10.800 euro. Ook vreesden ze voor waterschade in zijn appartement.

Toen de politieagenten voor de deur stonden, konden ze het water horen lopen. De onderbuurman had inmiddels al geklaagd dat er water door het plafond kwam.

Naar psychiatrisch ziekenhuis

De verwarde man weigerde de agenten naar binnen te laten, waardoor ze er een slotenspecialist bij moesten halen. Vervolgens gedroeg de man zich zeer agressief en raakte hij in een hevig gevecht met de agenten. Daarbij raakten zelfs drie agenten lichtgewond. Uiteindelijk is de man weggebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis.

Waarschijnlijk heeft hij vlak voordat de politie er was, de afvoerputjes van het bad en de wasbak afgedicht. De schade in het appartement en de woning eronder is aanzienlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.